Tabu
HEALTHSlider

Preparatul care îi ajută pe japonezi să trăiască mult

Faptul că japonezii sunt mai sănătoși și mai longevivi decât noi nu mai este un secret pentru nimeni. Niponii au ajuns de la nația cu cea mai scăzută speranță de viață în perioada post-belică, la o longevitate record în zilele noastre datorită unor obiceiuri foarte sănătoase. În primul rând, japonezii consumă mult pește proaspăt și beau mult ceai.

În ce privește hrana, se pune accentul pe calitate, nu pe cantitate. Japonezilor le place să consume hrană delicioasă, dar în porții mici și echilibrate. Tonkatsu, tenpura, shabu shabu și supa miso sunt toate feluri de mâncare ce implica fierberea, gătitul lent, fermentarea (mai puțin prăjitul în ulei), și care se consumă cu moderație. Supa (udon, miso soup) este nelipsită de la masa japonezilor.

Carnea, grăsimile, produsele lactate și zahărul nu se află printre preferințele culinare ale niponilor, iar pâinea este înlocuită de japonezi cu orezul, care are mai puține calorii decât pâinea sau pastele.

Există totuși un preparat care îi ajută să-și prelungească speranța de viață, potrivit Daily Mail. Potrivit unui studiu recent, adulții de vârstă mijlocie care mănâncă regulat pastă miso adăugată la sushi și supe trăiesc mai mult. Cercetătorii japonezi au urmărit obiceiurile culinare a aproape 100.000 de japonezi timp de 15 ani. Cei care au mâncat produse din soia fermentate – cum ar fi miso și natto – își reduc riscurile de a muri mai devreme cu 10%.

Cercetătorii spun că este probabil să se datoreze faptului că aceste produse au un conținut ridicat de compuși benefici care ajută la menținerea colesterolului stabil, de exemplu.

Miso este un condiment tradițional japonez produs prin fermentarea soia cu sare și kōji și uneori orez, orz, alge marine sau alte ingrediente. Nattō este o mâncare tradițională japoneză făcută din boabe de soia fermentate. Este produs prin fermentație, prin adăugarea bacteriei Bacillus subtilis var. natto la boabele de soia fierte.

ARTICOLE SIMILARE

Care sunt concurenții de la „Te cunosc de undeva”. Schimbare totală în sezonul 17

Andreea Damian

Masca de păr care a uimit femeile. Acest ingredient secret te scapă de chelie

Andreea Damian

5 motive pentru care iti este mereu foame – partea aII-a

realitatea

Cele mai originale si ciudate diete folosite de vedete!

realitatea

Nicole Scherzinger a dezvăluit ce a mâncat la Cerbul de Aur iar fanii au luat-o peste picior

Andreea Damian

Celebritati nascute pe 6 august!

realitatea

2 comentarii

Scrie un comentariu