Tabu
Image default
BEAUTY Slider

Prima femeie cu sindrom Down care a câștigat un concurs internațional de frumusețe

O tânără de 19 ani din Irlanda de Nord a devenit prima femeie cu Sindrom Down care a câștigat un concurs internațional de frumusețe. Kate Grant a reușit să convingă juriul competiției Teen Ultimate Beauty Of The World să o aleagă pe ea drept cea mai frumoasă femeie din lume din 40 de candidate.

Competiția Teen Ultimate Beauty of the World promovează diversitatea și oamenii care sunt „frumoși atât în interior cât și fizic”. Așa cum sugerează și numele, concursul se adresează deopotrivă copiilor, adolescenților și tinerilor peste 20 de ani. Și este acceptată orice categorie de oameni – scunzi, supraponderali, slabi, înalți, căsătoriți/necăsătoriți.

Concursul sprijină „Make-A-Wish Foundation”, o organizație non-profit care se ocupă cu îndeplinirea dorințelor copiilor cu nevoi speciale. Iar noua regină a frumuseții globale – Kate Grant – asta și-a dorit. Să aibă șansa să inspire tinerii care suferă de Sindromul Down, dar și cu alte nevoi speciale să creadă în ei înșiși. „Visul meu s-a împlinit”, au fost primele cuvinte ale câștigătoarei din discursul de mulțumire. Tânăra a plâns laolaltă cu părinții și prietenii ei apropiați atunci când i s-a oferit coronița de Miss.

„Știam că îi va farmeca (n.r. pe jurați și pe public), dar ceea ce m-a făcut mândră a fost modul în care Kate a avut grijă de ceilalți candidați, încurajându-i și sprijinindu-i”, a declarat Deirdre, mama lui Kate, pentru The Mirror.

Nu este prima oară când Kate pășește pe podium. A defilat la Săptămâna Modei din Belfast și a fost model pentru mai multe magazine de haine din orașul ei natal Cookstown, Co Tyrone. Cu toate acestea, cariera ei a avut un început dezamăgitor. Kate a obținut greu o slujbă, deși avea un CV impresionat. „Cred că a avut legătură cu dizabilitatea ei”, a mărturisit mama fetei.

Kate Grant a descoperit pasiunea pentru modeling la vârsta de 13 ani. Deși suferă de Sindromul Down, părinții ei au sprijinit-o și au făcut eforturi considerabile pentru ca fata să urmeze această carieră. Iubea machiajul, hainele și moda, dar frumusețea ei deosebită nu a convins agențiile de modeling să o accepte. Refuzurile și intoleranța celor din jurul ei au ambiționat-o mai tare.

Atunci Deidra s-a gândit să ceară opinia publică cu privire la cariera fiicei sale. A postat pe Facebook o fotografie cu Kate, îmbrăcată într-o rochie de seară, iar asta a fost distribuită de 26.000 de ori. Fotografia a atras atenția organizatorilor competiției Teen Ultimate Beauty of the World, care au invitat-o să participe la concurs. A acceptat și n-a regretat!

Pentru că e convinsă că următoarea generație cu nevoi speciale trebuie să știe adevăratul sens al frumuseții –  bunătate, compasiune și strălucire interioară – iar jurații au văzut asta la ea.

 

 

ARTICOLE SIMILARE

De 8 Martie primele femei ale politicii din România au gătit, cele din Spania au protestat

Dora Constantinovici

Afla cum sa iti faci un machiaj ce permite atat accentuarea ochilor, cat si a buzelor

realitatea

Facebook Dating se lansează și în România. Cum funcționează aplicația

Andreea Damian

Care e mama si care fiica? Cum arata un fost model si fata ei adolescenta

Celebritati nascute pe 11 iulie!

realitatea

Regulile unei vacanțe perfecte

realitatea

Scrie un comentariu