Tabu
lifestyle

Primii ochelari electronici pentru tratamentul ambliopiei

Magazinul 8ik din cadrul clinicii de oftalmologie Ama Optimex lanseaza pe piata romaneasca Amblyz – primii ochelari electronici din lume pentru tratamentul ambliopiei, afectiune oftalmologica ce apare la copii si nedescoperita la timp nu mai poate fi tratata niciodata.

Ambliopia sau „ochiul lenes” se manifesta prin vedere buna la un ochi si vedere mai slaba la celalalt. Pe masura ce trece timpul, creierul se obisnuieste sa primeasca informatii numai de la ochiul puternic si il exclude pe cel slab, intr-o masura foarte mare sau definitiv. Astfel, ochiul slab nu mai este folosit. „Fara un tratament corespunzator, la timpul potrivit, ochiul mai slab nu va mai putea fi recuperat niciodata. In toate metodele de tratament, se acopera ochiul bun sau se scade vederea acestuia prin diverse metode si copilul este fortat, pentru anumite perioade de timp in fiecare zi, sa isi foloseasca ochiul slab, explica dr. Carmen Dragne, medic primar, specialist oftalmolog, Clinica Ama Optimex.

Ochelarii electronici Amblyz propun o modalitate complet diferita pentru tratamentul ambliopiei. Acestia au un sistem electronic integrat care obtureaza automat ochiul bun, pentru un interval de 30 de secunde, fortand copilul sa vada cu celalalt ochi, mai slab. Sunt usor de folosit, confortabili si estetici, iar copilul ii poarta ca pe oricare alta pereche de ochelari, fara sa ii influenteze activitatile zilnice, precum celelalte metode de tratament.

ARTICOLE SIMILARE

Cindy Crawford, amenințată că o fotografie “sexy” cu fiica ei va fi vândută

realitatea

A doua viață a Aurei Tatu

realitatea

Jessica Alba

realitatea

Forbes: Lady GaGa, cea mai puternică vedetă din lume – Vezi topul complet

realitatea

Diana Dumitrescu, mesaj impresionant dupa despartirea de Ducu Ion!

“Rich, Famous and Snob”, noua colecție semnată de Cătălin Botezatu

realitatea

1 comentariu

Primii ochelari electronici pentru tratamentul ambliopiei | Femininne 16 January 2015 at 23:57

[…] Citeste mai departe […]

Răspunde

Scrie un comentariu