Tabu
Image default
CULTURE PEOPLE Slider

Primul film al lui Roman Polanski după “Me Too” se numește “J’accuse” și e despre un bărbat care vrea să-și apere numele

Regizorul Roman Polanski, care și-a petrecut cea mai mare parte a carierei sale fugind de justiție din cauza unei acuzații de viol, va face un film despre un bărbat care se luptă pentru reputația sa.

Actorul Jean Dujardin (cunoscut mai ales din filmul Artistul) va avea rol principal în filmul lui Polanski.  Thrillerul încearcă să redea povestea reală a căpitanului Alfred Dreyfus, un soldat francez-evreu, care a fost acuzat de spionaj pentru germani, procesul său devenind cel mai fierbinte subiect din Parisul anului 1890. Dujardin va juca rolul șefului biroului de contraspionaj, care a reușit să dovedească – după ce Dreyfus a fost condamnat – că soldatul era de fapt nevinovat.

Interesul lui Polanski în această poveste este în mod clar unul personal, cariera regizorului câștigător al Oscarului fiind umbrită de acuzațiile viol pe care l-ar fi comis asupra unei minore de 13 ani în 1977.

Polanski a fost găsut vinovat pentru violul respectiv, dar a luptat neîncetat pentru dreptul său de a regiza filme. Dat fiind faptul că Polanski este persona non grata pentru mulți, implicarea lui Dujardin în proiectul său viitor, a venit ca o veste controversată de către colegii actorului.

Roman Polanski (născut Rajmund Roman Thierry Polański, 18 august 1933, Paris) este un regizor, producător de filme, actor și scenarist cu dublă cetățenie: poloneză și franceză. Primele filme le realizează în Polonia comunistă dar în anii 1960 emigrează în Franța. Recunoscut pentru talentul său, realizează mai multe producții hollywoodiene, dar în 1979 fuge din Statele Unite și se stabilește definitiv în Franța, fiind acuzat într-un proces de viol al unei minore.

ARTICOLE SIMILARE

Pacificatorul | Regina Elisabeta a II-a se pregătește să-i vorbească prințului Harry

Andreea Damian

Castiga una din cele 5 pijamale Sofiaman!

realitatea

Sistemul Random Number Generator la Cazinouri Online

realitatea

Toyota construiește orașul smart cu AI, roboți și mașini care se conduc singure

Andreea Damian

O pădure cât un teren de fotbal a dispărut în fiecare secundă din 2017, România taie copaci în disperare

Dora Constantinovici

Fiul cel mai mic al lui Ștefan Bănică a început să meargă. Cum a sărbătorit solistul evenimentul

Tabu Tabu

Scrie un comentariu