Tabu
Image default
CULTURE Slider

Primul muzeu al vaginului din lume lansează o campanie de publicitate la Londra

Primul muzeu al vaginului din lume va fi deschis la Londra în cursul acestui an – dar trebuie să strângă mai întâi 300.000 de lire sterline pentru a putea funcționa.

Fondatoarea muzeului Florence Schechter a lansat, vineri, o campanie de publicitate, îndemnând publicul să facă donații care se vor îndrepta spre organizarea de expoziții și alte evenimente culturalo-artistice în cadrul muzeului.

 

Ideea unui muzeu al vaginului a fost lansată pentru prima dată în cadrul unui proiect pop-up în martie 2017. Schechter speră că imediat ce muzeul va putea funcționa într-un loc fizic permanent – i s-a oferit un spațiu în Camden – acesta se va putea concentra pe eliminarea stigmei care înconjoară discuțiile despre vagin, evidențiind în același timp alte probleme importante care afectează femeile cum ar fi consimțământul în relațiile sexuale, imaginea corporală a acestora și intersecționalitatea.

Florence Schechter – fondatoarea primului muzeu al Vaginului din lume, comediantă și specialistă în cmunicații

Deși există în prezent un muzeu virtual al vaginului în Austria, acesta ar fi primul muzeu fizic dedicat genitalelor feminine. Un muzeul al vaginului ar putea fi important mai ales deoarece această zonă a corpului este atât de stigmatizată și acest lucru vine cu consecințe reale la nivel mondial.

“Prioritatea noastră principală este să luptăm cu tabu-ul care înconjoară corpurile noastre și muzeul ar putea să ofere un loc în care să putem avea o conversație deschisă și onestă despre ele”. Schechter a adăugat că muzeul va găzdui, de asemenea, un program de informare în care speră să lucreze cu educatori și profesioniști în domeniul relațiilor sexuale și de relații sexuale pentru a oferi servicii mai bune și sprijin comunităților transsexuale și intersexuale. Dr Alison Wright, vicepresedinte al Colegiului Regal de Obstetrică și Ginecologie, a apreciat muzeul ca fiind un “imens mijloc” în ceea ce privește progresele conversațiilor care înconjoară sănătatea reproductivă a femeilor.

ARTICOLE SIMILARE

Șapte greșeli de evitat atunci când vrei să te încălzești

Andreea Damian

Monica Bârlădeanu și-a încheiat socotelile cu America

Tabu Tabu

Rihanna a trimis pe podium două gravide îmbrăcate sumar

Andreea Damian

Meghan Markle arată ca o regină pentru Beyonce și Jay-Z

Andreea Damian

Expunerea la chimicale în timpul sarcinii ar putea afecta plămânii copilului

Andreea Damian

Amnesty International, de partea avocatei Nasrin Sotoudeh: Sentința trebuie să fie anulată fără întârziere

Andreea Damian

Scrie un comentariu