Tabu
CULTURE LIFESTYLE Slider

Primul muzeu al vaginului din lume s-a deschis la Londra

Expoziția Muff Busters este deschisă publicului în Camden, în speranța de a aborda și distruge mituri despre părțile corpului „TABU”.

Într-un spațiu interior luminos din Camden, un tampon uriaș este flancat de cupe menstruale uriașe. Ilustrații ale organelor genitale feminine sunt peste tot pe pereți și piese de lenjerie intimă apar într-o cutie din sticlă. Acesta este primul muzeu al vaginului din lume dedicat anatomiei ginecologice, care se deschide în acest weekend în nord-vestul Londrei.

Muzeul a apărut printr-o acțiune de strângere de fonduri publice, peste 1.000 de persoane donând colectiv aproape 50.000 de lire sterline. Curatoarea, Florence Schechter, spune că motivația ei din spatele amenajării spațiului a fost simplă. „Am descoperit că există un muzeu al penisului în Islanda, dar niciun echivalent al unui muzeu al vaginului în altă parte, așa că am decis să fac unul”, spune ea.

Când a fost întrebată mai multe despre motivația ei, ea a adăugat zâmbind: „Sunt o femeie bisexuală.” Prima expoziție, care se va desfășura până la sfârșitul lunii februarie, se numește Muff Busters: Miturile vaginului și cum să luptăm mpotriva lor. Expoziția se va concentra pe ideile preconcepute greșite care din jurul anatomiei ginecologice, inclusiv curățenia, aspectul, menstruația, sexul și contracepția.

„Puțin sub 50% din populația lumii are vagin. Cei mai mulți dintre noi au venit pe lume prin intermediul unuia. Cu toate acestea, vaginele și restul anatomiei ginecologice sunt încă un subiect TABU ”, scrie pe unul dintre afișele din cadrul expoziției. De asemenea se citează un sondaj efectuat în martie, care a constatat că mai mult de jumătate din publicul britanic chestionat nu putea descrie funcția sau identifica fizic vaginul (52%), labii (47%) sau uretra (58%).

Sarah Creed, cea care prezintă expoziția, spune că această ignoranță a surprins-o. „Jumătate dintre persoanele chestionate nu știau unde se află vaginul, credeam că acesta este un lucru pe care oamenii îl știau cumva natural. De asemenea, pentru mine, a fost șocant rezultatul unui alt sondaj conform căruia una din cinci femei adulte cred că trebuie să înlăture un tampon pentru a urina – mi-a stat mintea-n loc”

Creed explică diversele elemente ale expoziției, oprindu-se la o secțiune, care se concentrează pe mitul că părul pubian este neigienic: „Este de fapt mai igienic să îl ai.”

La fel ca expoziția – care este disponibilă și online – mai multe evenimente și spectacole vor avea loc în spațiul respectiv, inclusiv spectacole de stand up și un club de carte în care discută literatura feministă. Spațiul include, de asemenea, pliante și informații despre sănătatea vaginului și are un magazin care vinde produse de profil de la cărți poștale cu vulvă până la cupe menstruale.

ARTICOLE SIMILARE

The Pursuit of Happyness – În căutarea fericirii

realitatea

Rainbow Warrior, nava-fanion a Greenpeace, a venit în România și va putea fi vizitată gratuit

Andreea Damian

Libertate de expresie, neneacă, pe banii babachii!

Europa de est atacă America: în modă

realitatea

CELEBRITATI NASCUTE PE 6 MARTIE!

realitatea

VESTE CUTREMURĂTOARE despre Michael Schumacher!

Scrie un comentariu