Tabu
FASHION

Prinţesa Beatrice, mireasă în rochia reginei. Prima nuntă regală desfășurată în spatele ușilor închise

Prinţesa Beatrice de York s-a măritat pe 17 iulie, la Capela Regală din cadrul Palatului Windsor, cu magnatul italian Edoardo Mapelli Mozzi, într-o ceremonie restrânsă.

A fost prima nuntă regală desfășurată în spatele ușilor închise în 235 de ani! Nu au fost decât 20 de invitați, din cauza pandemiei. Regina Elisbeta a II-a și soțul său, Prințul Phillip, singurii prezenți dintre membrii familiei regale, nu au stat decât 45 de minute, departe de miri, din același motiv. Mireasa a fost condusă la altar de tatăl ei, prințul Andrew.

Prințesa Beatrice a purtat o rochie vintage, semnată de creatorul de modă Norman Hartnell, și o diademă de diamant, purtată și de regina Angliei, Elisabeta a II-a, în ziua nunții sale cu Filip, în 1947.

Elisabeta a II-a a purtat această rochie în 1962, la premiera filmului „Lawrence Of Arabia”, unde Regina Elizabeth II l-a întâlnit pe Peter O’Toole.

Rochia are un design foarte tradițional și este confecționată din tafta „peau de soie”, cu un corset geometric împodobit cu diamante. S-au făcut modificări modelului original, desigur, pentru a o adapta la înălțimea lui Beatrice și modestia unei cununii regale în biserică. Remodelarea rochiei pe mărimile și gusturile prințesei Beatrice a fost efectuată de către costumiera personală a reginei, Angela Kelly, împreună cu Stewart Parvin, croitorul preferat al reginei.

Diadema este o tiara confecționată în 1919 dintr-un colier oferit de Regina Victoria bunicii actualei Regine, Mary de Teck.

O fotografie de nuntă oficială neobișnuită – și care spune practic tot – prezintă cuplul proaspăt căsătorit împreună cu regina și soțul ei, dar fără alți membri ai familiei. În fotografie, acețtia păstrează distanța socială, conform recomandărilor autorităților.

Cei doi se logodiseră în septembrie anul trecut, iar nunta era programată pentru luna mai, dar au fost nevoiți să-și anuleze planurile din cauza pandemiei.

ARTICOLE SIMILARE

Backstage Nina Ricci, toamnă-iarnă 2009

realitatea

Ciorapii cu fundul la vedere de la American Apparel

realitatea

Cine este Ramona Filip, designerul român stabilit în Cipru?

Tabu Tabu

“Tocurile inalte sunt placere si durere!”. CHRISTIAN LOUBOUTIN nu are mila pentru femeile care se chinuie in pantofii creati de el

Când cărțile devin poșete chic

realitatea

Stil de vedetă: Apariţiile Loredanei în 2013

Scrie un comentariu