Home > Lifestyle > Prințesa părăsește familia regală să se mărite cu un om de rând

Prințesa părăsește familia regală să se mărite cu un om de rând

prințesa

Prinţesa Ayako a Japoniei va renunţa la titlul nobiliar pentru a se căsători cu un om de rând. Tânăra de 27 de ani se va logodi cu un angajat al unei companii navale, Kei Moriya, în vârstă de 32 de ani, pe 12 august. Nunta este programată să aibă loc la sfârșitul lunii octombrie, scrie people.com.

Ayako este fiica prinţului Norihito de Takamado, văr al împăratului Akihito, care a murit în 2002, și a doua prinţesă a Japoniei care renunţă la titlul nobiliar în ultimii doi ani, pentru a se căsători cu un om din popor. După ce va renunța la statutul ei, prinţesa Ayako, care are o diplomă de master în asistenţă socială, va primi o rentă de aproape un milion de dolari.

Prinţesa Ayako și Kei Moriya s-au cunoscut anul trecut, în decembrie, prin intermediul prinţesei Takamodo, mama viitoarei mirese. Aceasta a prezentat-o pe fiica sa părinților lui Moriya în speranţa că va fi inspirată de activităţile dedicate bunăstării globale, însă tinerii și-au dat seama că aveau multe pasiuni în comun.

Prinţesa Mako, cea mai mare nepoată a împăratului Akihito, a luat aceeaşi decizie, pe care a anunţat-o în mai 2017. Deşi între timp şi-a amânat nunta, cu Kei Komuro, până în 2020, ea a renunţat oficial la titlul de prinţesă în septembrie 2017.

Articole asemanatoare
prințesa
Cu cât va fi despăgubită prințesa Japoniei pentru că a renunțat la titlu

Comenteaza acest articol

Prințesa părăsește familia regală să se mărite cu un om de rând

by Andreea Damian   1 min
0