Tabu
Image default
FASHIONSliderWhat's hot

Prințesa saudită criticată dur pentru că a pozat la volan pentru Vogue

Revista Vogue pe a cărei copertă de iunie apare o prințesă din Arabia Saudită la volanul unei decapotabile roșii a declanșat o dezbatere aprinsă pe rețelele de socializare. Reacțiile vin în contextul în care cel puțin 11 activiste ale drepturilor femeilor musulmane au fost arestate luna trecută.

Alteţa Sa Regală Hayfa bint Abdullah Al Saud, fiica regelui Abdullah, apare pe coperta revistei Vogue Arabia purtând haine elegante, de culoare albă, în ton cu pantofii şi vălul purtat lejer pe cap. Ea stă la volanul unei mașini decapotabile, la marginea oraşului Jeddah din Arabia Saudită. Ediția din această este dedicată femeilor saudite și laudă eforturile prințului Mohammed bin Salman, care încearcă să modereze restricțiile sociale într-o țară unde famiile sunt foarte patriarhale.

https://www.instagram.com/p/BjZHVAFHrb0/?utm_source=ig_embed

„În țara noastră, sunt conservatori care se tem de schimbare. Pentru mulți, doar asta au știut. Personal, susțin aceste schimbări, însă lumea occidentală trebuie să-şi amintească că fiecare ţară are specificităţile ei şi este unică”, a spus prințesa.

Dar imaginea ei pe copertă a fost criticată de grupările care protestează împotriva arestărilor din luna mai a cel puțin 11 activiste. Patru dintre acestea au fost eliberate săptămâna trecută, potrivit Amnesty International, dar soarta celorlalte rămâne neclară.  Mulți internauți au postat pe rețelele de socializare coperta Vogue cu imagini ale activistelor reținute, puse peste chipul prințesei.

Analiștii declară că revoltele, care au declanșat un val de critici globale, nu au făcut decât să sublinieze reformele create de prințul Mohammed bin Salman, care a mers recent într-un turneu internațional menit să schimbe imaginea austeră a Arabiei Saudite. Regatul va emite un decret care din 24 iunie le va permite femeilor musulmane să conducă mașini.

Cine este Hayfa bint Abdullah Al Saud?

Hayfa bint Abdullah Al Saud este unul dintre cei peste 30 de copii ai regelui Abdullah, decedat în ianuarie 2015.Prințesa Hayfa este student la master la Academy of Art University a San Francisco Art School, unde și-a terminat studiile. Lucrarea sa se concentrează asupra interpretărilor suprarealiste ale culturii arabe. Alteța sa Regală este căsătorită cu prințul Abdulaziz Bin Nawaf Bin Abdulaziz din 2005 și are trei copii.

https://www.instagram.com/p/BjZyFbkHwPH/?utm_source=ig_embed

https://www.instagram.com/p/BjaNwppnx0w/?utm_source=ig_embed

ARTICOLE SIMILARE

BIANCA e gravida! Cine face public!

Zodii care plâng din orice

Andreea Damian

Costumat în UNICORN și cântând, Ryan Reynolds i-a șocat pe coreeni

realitatea

De ce unii oameni care nu au avut Covid-19 ar putea avea deja imunitate

Andreea Damian

Bebelușa Roxana – secrete de frumusețe

Meghan Markle a purtat o rochie de mireasă Givenchy și voal de 5 metri

Andreea Damian

Scrie un comentariu