Tabu
Image default
PEOPLESlider

Prințul Andrew pierde distincțiile militare și titlul de Alteță Regală

Casa Regală britanică i-a retras Prințului Andrew toate distincțiile militare dar și dreptul de a folosi în mod oficial titlul de Alteță Regală (n. red. – His Royal Highness, HRH), conform unui anunț recent al Palatului Buckingham. Toate acestea îi revin reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii.

A fost luată această decizie după ce avocaţii prinţului Andrew nu au reuşit să convingă un judecător american să renunţe la procesul civil în care membrul familiei regale britanice este acuzat de abuzuri sexuale.

Regina a încercat să distanțeze monarhia de Ducele de York, retrăgându-i distincțiile militare și patronajul regal.mÎntr-o lovitură devastatoare pentru Prințul Andrew , care s-a născut Alteța Sa Regală, Palatul Buckingham a mai spus că nu va mai folosi titlul de Alteță Regală în nicio calitate oficială.

Asta înseamnă Andrew a fost complet îndepărtat din viața regală oficială, în timp ce se pregătește să lupte împotriva unui proces civil introdus de Virginia Giuffre, după ce un judecător american i-a respins încercarea de a respinge cauza împotriva lui.

Norman Baker, comentator pe probleme regale și fost ministru al guvernului, a spus că prințul a fost „cu adevărat aruncat sub autobuzul regal”, dar familia regală „nu a putut scăpa de pagubele imense” pe care le-ar face cazul.

Palatul Buckingham a declarat joi: „Cu aprobarea și acordul Reginei, distincțiile militare și patronajele regale ale Ducelui de York au fost returnate Reginei. Ducele de York va continua să nu-și asume nicio îndatorire publică și apără acest caz ca cetățean privat.”

Virginia Giuffre, acum în vârstă de 38 de ani, spune că a fost forțată să facă sex la 17 ani cu ducele de către asociații lui, fostul finanțator Jeffrey Epstein și Ghislaine Maxwell. Ducele neagă acuzațiile împotriva lui.

ARTICOLE SIMILARE

Când se deschide Târgul de Crăciun din București

Andreea Damian

De ce femeile sunt primele care intentează divorțul

Andreea Damian

„Lockdown”, desemnat cuvântul anului 2020 de dicţionarul Collins

Andreea Damian

4 zodii cărora le place să fie controlate. Le plac partenerii dominatori

Andreea Damian

Cu un raport al veniturilor mai mare decât cel prevăzut, Disney atacă Netflix

realitatea

Aportul lui Charles Dickens asupra medicinei prezentat într-o expoziție

realitatea

Scrie un comentariu