Tabu
Image default
FASHION Slider

Prințul Charles, adevăratul influencer al familiei regale britanice?

Prințul de Wales iubește moda! Ne-a demonstrat-o de atâtea ori. Recent, a lansat o colecție de haine ce combină luxul şi dezvoltarea durabilă. Acest pionier al anti-deșeurilor și al reciclării, așa cum îl descrie Le Figaro.

Cine ar fi crezut că într-o epocă a rețelelor de socializare, îmbrăcămintea de stradă, moda care estompează limitele genului, un bărbat în vârstă de 72 de ani în pantofi de piele, jachetă cerată și costum la patru ace ar putea fi considerat o icoană de stil? Probabil că nu ne-am fi așteptat la Prințul Charles.

„Mă văd ca pe un ceas spart: la timp la fiecare douăzeci și cinci de ani”, îi place lui să spună când vine vorba de felul său de a se îmbrăca.

Costum alb la Guards Polo Club din Londra, iulie 2014

Toată lumea știe că Charles nu a fost întotdeauna popular. Primele sale apariții publice stârneau amuzamentul criticilor și stiliștilor. Totul din cauza urechilor sale proeminente, purtării lui oarecum incomode, dar și poziției sale în favoarea medicinei alternative și a agriculturii organice. Totuși, ceea ce l-a transformat pe fiul cel mare al reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanice într-un fashion icon a venit treizeci de ani mai târziu, fiind tratat ca un rege de Vogue Marea Britanie. Revista care iubește prințesele!

Regele stilului

Stilul vestimentar al Prințului Charles este adesea copiat și apreciat! La vârsta sa, moștenitorul tronului britanic ocupă locul 6 în topul celor mai eleganți bărbați al revistei GQ, înaintea fiului său William, Timothée Chalamet sau Ryan Gosling.

Apărător fervent al Made in Britain și renumit pentru eleganța sa, Prințul Charles rămâne loialcostumelor Savile Row, Ede & Ravenscroft și Anderson & Sheppard. Când nu poartă costume, preferă o chapka sau o jachetă safari, un kilt și șosete roșii, sau ghete de vânătoare și jachetă Barbour.

Imprimeul Prințul de Wales

Prințul Charles a moștenit plăcerea pentru stil vestimentar de la bunicul său și și-a pus amprenta asupra faimoasei stofe, suprapunând pătrate cusute cu fir roșu sau albastru. Imprimeul Prințul de Wales a fost creat de regele Edward al VII-lea (1841-1910). Acest imprimeu este asemănător cu tartanul (stofă scoțiană în carouri) și este format din pătrățele colorate, suprapuse peste carouri Glen Urquhart.

El este format din mai multe linii orizontale precum și verticale care au rolul de a arăta ca niște carouri late. Hainele care conțin aceste imprimeuri erau destinate activităților din zonele rurale. Acest imprimeu poate conține carouri colorate care se poate asorta la cămăși sau cravate din acea nuanță.

Popularizarea din vremurile noastre se datorează filmelor reprezentative pentru ideea de eleganță britanică, în special din seria James Bond. Acest imprimeu a fost foarte popular la costume și paltoane și acum el s-a extins asupra eșarfelor, cravatelor, vestelor și alte articole.

ARTICOLE SIMILARE

National Geographic SUA recunoaşte că a fost o revistă rasistă

Dora Constantinovici

Trend Alert: Salopetele

realitatea

7 expresii folosite de oameni in mod obisnuit atunci cand spun minciuni

realitatea

Anna Paquin sau Cate Blanchett?

realitatea

Am uitat să fim ecologiști în timpul pandemiei

Andreea Damian

Hainele second hand protejează economiile și planeta

Andreea Damian

Scrie un comentariu