Tabu
PEOPLE Slider

Prințul Harry, în pericol după ce s-a mutat în Canada? Experții regali au făcut anunțul

Prințul Harry

Prințul Harry și Meghan Markle au șocat pe toată lumea când și-au anunțat hotărârea de a se retrage din rolul de membri seniori ai familiei regale britanice la începutul acestei luni.

Mișcarea a determinat-o pe regină să organizeze o întâlnire de criză cu privire la rolurile lor viitoare și a ridicat, de asemenea, o serie de întrebări despre ce va însemna ieșirea lor pentru monarhie, de la modul în care cuplul își va finanța stilul de viață până la impactul pe linia de succesiune la tronul britanic.

Cuplul a acceptat să se îndepărteze de familia regală și asta înseamnă că nu vor mai primi sprijin financiar și nu vor mai putea folosi titulatura „Înălțimea Sa”. Și totuși, s-a confirmat că prințul Harry își va menține poziția actuală pe linia de succesiune la tron.

Harry, cel mai tânăr fiu al prințului Charles și al prințesei Diana, ocupă locul al șaselea în ordinea de succesiune la tronul britanic, după tatăl lui, fratele mai mare, prințul William, și cei trei copii ai acestuia, prințul George, prințesa Charlotte și prințul Louis.Acest lucru se datorează faptului că poziționarea se bazează pe legislație, care înseamnă că guvernul ar trebui să intervină pentru a elimina pe cineva de pe listă.

Istoricul și autoarea Marlene Koenig a declarat pentru Royal Central: „Succesiunea la tron ​​se bazează pe legislație, inclusiv Legea succesiunii la coroană, care include Act of Settlement. Ar fi nevoie de intervenția Parlamentului pentru a exclude pe cineva”.

Deși acest lucru este rar, s-a întâmplat o dată înainte. În 1936, Fostul rege Edward al VIII-lea a abdicat, stârnind o criză constituțională, astfel încât să se poată căsători cu americanca Wallis Simpson.

ARTICOLE SIMILARE

Ce este toxemia de sarcină și cum luptăm cu ea – semne și simptome

Andreea Damian

Un fotograf a surprins o pasăre când își hrănea puiul cu un chiștoc de țigară

Andreea Damian

TREND ALERT: în vara lui 2018 se poartă pălăriile supradimensionate din paie

realitatea

Cosmeticele bio – între mit și realitate

Andreea Damian

Justin Timberlake și Jessica Biel, puși la zid pentru o fotografie cu fiul lor

Andreea Damian

Festivalul de Film de la Cannes va onora anul acesta un actor acuzat de violență domestică

Andreea Damian

Scrie un comentariu