Home > Lifestyle > Prințul Louis va fi botezat azi, o zi specială pentru Regina Elisabeta a II-a

Prințul Louis va fi botezat azi, o zi specială pentru Regina Elisabeta a II-a

regina elisabeta a II-a

Ziua de 9 iulie, data la care va fi botezat Prințul Louis, născut la 23 aprilie, are o semnificație deosebită pentru Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii. Botezul coincide cu aniversarea logodnei suveranei britanice și a Prințului Philip – cei doi și-au anunțat logodna pe 9 iulie 1947, pe când regina avea doar 21 de ani.

Povestea de dragoste dintre Regină și soțul ei este foarte emoționantă. Cei doi s-au întâlnit cu opt ani înainte, când familia prințesei Elisabeta a vizitat Colegiul Naval Regal din Dartmouth. La scurt timp aceștia au început să-și trimită scrisori. Deși moștenitoarea tronului avea doar 13 ani, ea s-a îndrăgostit repede de Prințul Philip.

Prințul Philip avea titluri grecești și daneze, dar rudele sale au fost exilate din Grecia când era doar un copil. Problemele financiare și de familie l-au determinat pe Prințul Philip s-o ceară în căsătorie pe regina Elisabeta în secret, în anul 1946. Dar tatăl ei, regele George, i-a obligat să aștepte un an până să anunțe public logodna lor. Printul Philip a renunțat la titlurile sale străine, s-a convertit la anglicanism, și a luat numele familiei regale britanice Mountbatten pentru a se căsători cu viitoarea regină a Angliei.

Cuplul s-a căsătorit pe 20 noiembrie 1947 în Westminster Abbey din Londra. Regina Elisabeta a II-a (92 de ani) și Prințul Philip (97 de ani) au împreună 4 copii, 8 nepoți și 7 strănepoți.

Prințul Louis, al treilea copil al Ducilor de Cambridge, va fi botezat la Capela Regală de pe domeniul Palatului St. James din Londra. Micuțul de aproape 3 luni va fi creștinat de Arhiepiscopul de Canterbury.

Articole asemanatoare
Regina
Regina Marii Britanii se machiază singură, cu excepția unei singure ocazii
kate middleton
Kate Middleton va lansa un concurs de fotografie
regina
Regina Marii Britanii încetează să mai îmbrace blănuri naturale
regina
Incident la Casa Regală. Regina Elisabeta a II-a și-a pălmuit nepotul la o petrecere

Comenteaza acest articol

Prințul Louis va fi botezat azi, o zi specială pentru Regina Elisabeta a II-a

by Andreea Damian   1 min
0