Home > Lifestyle > Prințul Louis va fi botezat azi, o zi specială pentru Regina Elisabeta a II-a

Prințul Louis va fi botezat azi, o zi specială pentru Regina Elisabeta a II-a

regina elisabeta a II-a

Ziua de 9 iulie, data la care va fi botezat Prințul Louis, născut la 23 aprilie, are o semnificație deosebită pentru Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii. Botezul coincide cu aniversarea logodnei suveranei britanice și a Prințului Philip – cei doi și-au anunțat logodna pe 9 iulie 1947, pe când regina avea doar 21 de ani.

Povestea de dragoste dintre Regină și soțul ei este foarte emoționantă. Cei doi s-au întâlnit cu opt ani înainte, când familia prințesei Elisabeta a vizitat Colegiul Naval Regal din Dartmouth. La scurt timp aceștia au început să-și trimită scrisori. Deși moștenitoarea tronului avea doar 13 ani, ea s-a îndrăgostit repede de Prințul Philip.

Prințul Philip avea titluri grecești și daneze, dar rudele sale au fost exilate din Grecia când era doar un copil. Problemele financiare și de familie l-au determinat pe Prințul Philip s-o ceară în căsătorie pe regina Elisabeta în secret, în anul 1946. Dar tatăl ei, regele George, i-a obligat să aștepte un an până să anunțe public logodna lor. Printul Philip a renunțat la titlurile sale străine, s-a convertit la anglicanism, și a luat numele familiei regale britanice Mountbatten pentru a se căsători cu viitoarea regină a Angliei.

Cuplul s-a căsătorit pe 20 noiembrie 1947 în Westminster Abbey din Londra. Regina Elisabeta a II-a (92 de ani) și Prințul Philip (97 de ani) au împreună 4 copii, 8 nepoți și 7 strănepoți.

Prințul Louis, al treilea copil al Ducilor de Cambridge, va fi botezat la Capela Regală de pe domeniul Palatului St. James din Londra. Micuțul de aproape 3 luni va fi creștinat de Arhiepiscopul de Canterbury.

Articole asemanatoare
Kate Middleton
Kate Middleton nu are voie să dea autografe dintr-un motiv foarte important
Regina Elisabeta a II-a
Regina Elisabeta a II-a deține șase recorduri mondiale
Regina
Talismanele norocoase ale reginei. Le poartă mereu în geantă atunci când participă la evenimente
prințul william
Prințul William și Kate Middleton, 9 ani de căsătorie! Ducii au sărbătorit diferit anul acesta aniversarea lor

Comenteaza acest articol

Prințul Louis va fi botezat azi, o zi specială pentru Regina Elisabeta a II-a

by Andreea Damian   1 min
0