Tabu
Image default
BEAUTY Slider

Produsele de beauty pe care nu trebuie să le depozitezi niciodată în baie

Umiditatea ridicată și temperaturile prea mari sunt motivele pentru care unele produse de înfrumusețare nu trebuie depozitate în baie.

E mai simplu să-ți păstrezi machiajul și produsele de înfrumusețare în același loc – BAIA. Cu toate acestea, depozitarea corectă a articolelor cosmetice și de igienă nu trebuie subestimată. Temperaturile de la interios reduc calitatea, scurtează termenul de valabilitate și, în cel mai rău caz, ne dăunează pielii.

Aceste 6 produse de înfrumusețare nu trebuie depozitate în baie

  1. Make-up

Machiajul poate fi păstrat până la un an, în funcție de formula pe bază de ulei sau apă. Cu toate acestea, temperaturile mari și umiditatea ridicată cresc susceptibilitatea la nucleație, mai ales cu cât un produs este mai lichid, și astfel accelerează pierderea calității. Pentru o manipulare igienică, nu atingeți flaconul produsului sau capacul pompei direct cu degetele și păstrați produsul într-un loc întunecat și uscat. Articolele de machiaj cu textură uscată, cum ar fi pudra și fardul de pleoape, sunt, de asemenea, susceptibile la formarea mucegaiului într-o baie umedă. Acestea absorb umiditatea și, prin urmare, sunt mai susceptibile la formarea de germeni.

  1. Perii de machiaj

Periile de machiaj pot forma bacterii, germeni și mucegaiuri deosebit de repede datorită umidității ridicate din baie. Dacă folosiți o perie în fiecare zi, ar trebui să o curățați în fiecare săptămână. Excepție fac pensulele sau bureții pentru ochi, care se folosesc cu texturi cremoase și trebuie spălate zilnic, conform recomandării dermatologului indian Dr. Bijlani. În caz contrar, crește probabilitatea ca periile, ca purtători de bacterii, să provoace inflamații la nivelul pielii feței.

  1. Creme de îngrijire și protecție solară

Cremele de îngrijire pot absorbi și dilua umezeala din baie prin închidere. Cremele ar trebui, de asemenea, protejate de radiațiile solare, deoarece ingredientele își pot pierde efectul. În special, produsele cosmetice naturale care conțin puțini sau deloc conservanți sunt, prin urmare, inutilizabile. Un dulap de baie care poate fi blocat și nu este așezat deasupra unui încălzitor, oferă protecție, chiar dacă cea mai bună locație de depozitare este una întunecată, rece și uscată.

  1. Parfum

În funcție de material, capacul sticlei poate deveni fragil în contact cu umezeala. Nu mai oferă uleiurilor de parfum protecția adecvată. Acest lucru face cu atât mai important ca parfumurile, atunci când sunt depozitate în baie, să intre în contact cu cât mai puțină umiditate, cum ar fi vaporii de apă.

  1. Aparate de ras

Umezeala din baie face ca lamele aparatului de ras să ruginească și să se deterioreze mai repede. Acest lucru, la rândul său, poate provoca iritarea pielii atunci când este utilizat. Prin urmare, clătiți aparatul de ras după utilizare (nu îl atingeți!) Și uscați-l!

  1. Oja

De îndată ce lacurile de unghii își pierd consistența lichidă, nu mai pot fi aplicate pe unghii. Căldura și aburul accelerează acest proces de uscare. În plus, căldura poate face ca pigmenții de culoare să curgă din vopsea. Cel mai bun spațiu de depozitare este răcoros și închis.

ARTICOLE SIMILARE

Decizie grea pentru Harry și Meghan: trebuie să aleagă nașii bebeluşului. Serena Williams, printre favoriți

Andreea Damian

Descoperire neaşteptată despre oamenii cu părul roșcat

Andreea Damian

Un ocean de gunoaie menajere lângă insula Bali din Indonezia

Dora Constantinovici

Uimitoarea evoluție a rochiei de-a lungul timpului

Andreea Damian

Siluetă fusiformă în doar 2 ore

realitatea

Atitudinea conteaza. Cum inveti sa iei atitudine?

realitatea

Scrie un comentariu