Tabu
Image default
BEAUTYSlider

Produsele de îngrijire a pielii te pot face să arăți mai puțin stresată? Explicația dermatologilor

Este imposibil să nu te simți stresată în această pandemie de coronavirus. Și stresul cauzat se poate manifesta din păcate pe fața ta. Experții sugerează că există o conexiune creier-piele, cu stres intens sau cronic care provoacă îmbătrânirea prematură a pielii, inflamație și acnee.

Pielea ta reflectă sănătatea internă, întrucât este cel mai mare organ și foarte activ din punct de vedere metabolic, spun dermatologii. Stresul eliberează cortizol, hormonul care vă pregătește corpul să lupte împotriva infecțiilor sau să se dea bătut.

Erupțiile acneice cauzate de producția excesivă de cortizol, împreună cu semnele pre-mature de îmbătrânire din cauza lipsei de colagen și elastină sunt câteva moduri în care stresul se poate manifesta pe față. Stresul intens poate provoca, de asemenea, apariția unor afecțiuni cronice ale pielii, cum ar fi eczeme, psoriazis și rozacee.

Cazurile extreme de stres pot crea, de asemenea, un ciclu continuu, provocând mai multe îngrijorări din cauza unei erupții, de exemplu, care a apărut din cauza factorului de stres inițial.

Unii oameni, dintr-o varietate de motive, unele necunoscute, sunt predispuși la apariția mai multor afecțiuni dermatologice în timpul stărilor emoționale sporite, cum ar fi stresul, furia, iritabilitatea. Din păcate, acum sunt cauzate de o problemă globală – pandemia de Covid-19.

Ce este îngrijirea anti-stres?

Îngrijirea anti-stres are ca scop hrănirea barierei pielii și calmarea inflamației. Avem nevoie de uleiuri și ceramide pentru a echilibra hidratarea și a calma pielea, anti-oxidanți pentru a repara și proteja, și factori de creștere și peptide pentru a menține sinteza colagenului.

Pielea stresată este mai puțin rezistentă, astfel încât va întâmpina mai multe dificultăți în a se apăra de mediu și a rămâne hidratată. Acest lucru poate determina uscarea și iritarea pielii mai ușor, motiv pentru care funcția multor produse anti-stres pentru îngrijirea pielii este de a hidrata și calma pielea.

Este, de asemenea, important să vă ocupați de emoții și să țineți sub control stresul. Experții recomandă, de asemenea, să dormiți suficient, să consumați probiotice, fibre și alimente bogate în antioxidanți pentru a reduce efectele cortizolului asupra corpului, dar și suplimente pentru a consolida rezistența corpului la stres. Căutați suplimente care includ ashwagandha, ginseng, rhodiola, bacopa, eleuthera și schisanda. De asemenea, anumite vitamine și aminoacizi vor calma mintea și vor sprijini producția de serotonină și dopamină, precum acid folic, inozitol, magneziu, 5-HTP, L-taurină, L-teanină, L-tirozină și GABA.”

ARTICOLE SIMILARE

Pericole ascunse ale manichiurii cu gel

Cele 12 vedete care participă la „Sunt celebru, scoate-mă de aici!”

Andreea Damian

Sunetul deranjant al vocii umane poate remodela un ecosistem sălbatic în întregime

realitatea

Cum se poate vedea „marea conjuncție” din Jupiter și Saturn care va avea loc la noapte

Andreea Damian

Jacheta din denim sau cum sa-ti scoti orice tinuta in evidenta

realitatea

Parfumuri în premieră la Madison

realitatea

Scrie un comentariu