Home > What's hot > PROGNOZA meteo decembrie-februarie!

PROGNOZA meteo decembrie-februarie!

Administratia Nationala de Meteorologie a publicat estimari meteo sezoniere, valabile pentru intervalul decembrie 2012 – februarie 2013.

Estimarile sezoniere sunt realizate de catre Centrul european pentru prognoze pe medie durata (ECMWF) de la Reading, Anglia si au un grad de realizare de aproximativ 60%.

DECEMBRIE 2012

Temperaturile medii lunare se vor situa in general in limite apropiate de mediile multianuale in cea mai mare parte a regiunilor, exceptand Dobrogea unde sunt posibile valori mai ridicate decat normele climatologice, precum si nordul Olteniei si Munteniei, unde temperaturile medii pot fi usor mai coborate decat aceste norme.

Cantitatile lunare de precipitatii vor fi in general normale, iar local in centrul, nord-estul si sud-estul teritoriului sunt posibile valori usor excedentare.

IANUARIE 2013

Temperaturile medii lunare vor inregistra valori termice apropiate de mediile climatologice in centrul si nordul tarii, iar in restul teritoriului vor fi posibile temperaturi mai ridicate decat normalul perioadei.

Cantitatile lunare de precipitatii vor fi in general apropiate de media climatologica in majoritatea regiunilor tarii.

FEBRUARIE 2013
Temperatura aerului va avea valori apropiate de mediile climatologice, exceptand sud-estul, sudul si vestul tarii, unde local valorile termice vor fi usor mai ridicate.

Cantitatile lunare de precipitatii se vor situa in limite apropiate de valorile normale in cea mai mare parte a teritoriului, iar local in nord-vestul si centrul tarii acestea se pot situa peste mediile multianuale.

Articole asemanatoare
Cum sa improspatezi atmosfera de acasa in lunile de iarna
Cum iti pregatesti patul pentru iarna?
Iarna la tara – fotografii Sorin Onisor
Iarna peste Romania – fotografii Sorin Onisor

Loading...

Comenteaza acest articol

PROGNOZA meteo decembrie-februarie!

by   1 min
0