Tabu
Image default
CULTURE What's hot

Proiectul Rosie: cum iti alegi nevasta!

Proiectul Rosie de Graeme Simsion este un roman ce surprinde o imposibila si la prima vedere poveste de dragoste. La varsta de 39 de ani, Don Tillman, un profesor de genetica suferind- fara sa stie- de sindromul Asperger inca se afla la statutul de burlac, desi este destept si aratos.

Din cauza faptului ca nu are noroc in dragoste, acesta initiaza Proiectul Sotia pe baza unui chestionar de saisprezece pagini, care il va ajuta sa-si afle partenera perfecta prin eliminarea pas cu pas a tipurilor feminine nepotrivite: veganele, microbistele, creationistele, fumatoarele, ignorantele, homeopatele…

Numai ca frumoasa Rosie, care da buzna in viaţa lui, e exact pe dos: munceste intr-un bar, e vegetariana, fumeaza şi, in plus, incearca sa dea de urma tatalui ei biologic.

Este „Cea mai incompatibila femeie din lume”, conchide Don.

Si totusi, se lasa implicat, fara sa stie prea bine de ce, intr-un nou proiect: s-o ajute pe Rosie sa-si găsească tatăl prin intermediul unor mostre de ADN prelevate pe ascuns. Astfel Don Tillman descopera ca dragostea si viata nu urmeaza intotdeauna regulile stiintei.

Romanul  a fost recompensat in 2012 cu Victorian Premier’s Award pentru manuscrise inedite iar in anul 2013  a aparut editia digitală, în colecţia „Biblioteca Polirom” (coordonator Bogdan-Alexandru Stanescu), traducere din limba engleza si note de Ioana Vacarescu.

ARTICOLE SIMILARE

Ricky Gervais l-a supărat pe Tom Hanks deși cel mai șifonat a ieșit CEO-ul Apple Tim Cook

Dora Constantinovici

Gina Pistol prezintă Romanian Music Awards, alături de Cornel Ilie!

Sărbătoritul zilei

realitatea

TANIA: Ea este mama SIMONEI HALEP! Galerie FOTO si RETETA favorita

realitatea

Netflix va cheltui mai mult de 17 miliarde de dolari pentru conținut – în 2020

realitatea

Maria Lucia Hohan copiată de un magazin din Braşov

Scrie un comentariu