Home > Hobby > Proprietarii de câini, mai fericiți decât cei care au pisici

Proprietarii de câini, mai fericiți decât cei care au pisici

câini

Se spune că cei mai buni prieteni ai omului sunt câinii și nu în puține rânduri aceștia își arată loialitatea față de stăpân. Iar o cercetare a oamenilor de știință americani confirmă acest fapt.

General Social Survey (GSS) – organizație de cercetări sociale din cadrul Universității din Chicago – a constatat că 36% dintre proprietarii de câini spun că sunt „foarte fericiți”, comparativ cu doar 18% dintre proprietarii de pisici. Desigur, să ai un câine ar putea să nu fie neapărat singurul lucru care te va face fericit!

Concluziile sondajului, publicate în The Washington Post, au arătat, de asemenea, că proprietarii de câini sunt căsătoriți și dețin în proprietate și o locuință, față de cei cu pisici. Se știe deja că locuința și căsătoria sunt factori cunoscuți care influențează în bine calitatea vieții.

GSS a colectat date despre atitudinile, comportamentele și atributele americanilor încă din anul 1972, urmărind toate obiceiurile participanților. Dimensiunile eșantioanelor au variat în fiecare an, dar tendința a fost între 1.500 și 3.000 de adulți. Dar acesta nu este primul studiu care analizează beneficiile deținerii unui câine în locul unei pisici.

Un studiu recent realizat pe 2.000 de adulți a constatat că proprietarii de câini tind să fie mai sănătoși. Prin simplu fapt că-și scot zilnic animalele de companie la plimbare, ei parcurg distanțe considerabile la pas, care îi ajută să-și mențină sănătatea mintală la un nivel general satisfăcător.

Studiile au arătat mereu că animalele, în special câinii, oferă beneficii psihologice pentru oameni, deși motivele principale nu sunt cunoscute. Când interacționează, oamenii și câinii de companie au nivele ridicate de oxitocină, un hormon al „iubirii” care este declanșat și de îmbrățișări, orgasm și lactație. Oxitocina ajută creierul să moduleze concepte sociale, cum ar fi empatia, încrederea, preferințele de grup și memoria socială.

Articole asemanatoare
STUDIU: câinii pot număra și prelucra în mod firesc numerele, la fel ca oamenii
Nicolas Cage vorbește despre Halloween, filmul Primal și dragostea lui pentru pisici
Justin Bieber răspunde grupului PETA după ce a fost criticat pentru pisicile sale scumpe
pisici
Pisicilor le place să fie mângâiate iar acest obicei ne aduce numai beneficii

Comenteaza acest articol

Proprietarii de câini, mai fericiți decât cei care au pisici

by Andreea Damian   1 min
0