Tabu
Image default
LIFESTYLE

Proprietarii de trotinete, obligați să plătească asigurare RCA

Autoritatea care supraveghează piața asigurărilor din România va aplica o directivă europeană deja aprobată. Și anume, proprietarii de trotinete vor fi obligați să aibă poliță de asigurare, începând de anul viitor.

„Au fost prea multe situații la nivel european, diverse țări au reclamat diverse situații de accidente în care au fost implicate trotinetele așa cum a văzut și în România, se dorește și reglementarea acestor vehicule”, a declarat Valentin Ionescu, reprezentant al Autorității de Supraveghere Financiară.

În primă fază se va modifica legislația primară, apoi schimbările sunt aprobate în Parlament. După acest pas, ASF va trebui să elaboreze normele de aplicare a noii legi cu respectivele modificări, potrivit ziare.com.

„În ceea ce privește piața RCA și atribuțiile de reglementare ale ASF, anul 2022 este un an de tranziție, an în care instituția noastră va fi implicată în transpunerea prevederilor Directivei 2021/2118 a Parlamentului European și a Consiliului din 24 noiembrie 2021 de modificare a Directivei 2009/103/CE privind asigurarea de răspundere civilă auto și controlul obligației de asigurare a acestei răspunderi.

Această nouă directivă apărută la sfârșitul anului trecut aduce o serie de modificări asupra cadrului general european ce privește asigurarea RCA, prevederile acesteia făcând obiectul discuțiilor purtate de Comisia Europeană cu reprezentanții statelor membre prin intermediul Consiliului și Parlamentului European, începând cu anul 2018”, a mai spus Valentin Ionescu.

ARTICOLE SIMILARE

Carmen Brumă a născut un băieţel de nota 10

Retete savuroase: PORC marinat in bere, VITEL euforic, MIEL cu vin

realitatea

Poveste emotionanta! Cum arata cainele atat de TRIST incat ingrijitorii sai au vrut sa-l eutanasieze

IONUT ANGHEL nu a fost ucis de caini, ci de un pedofil, sustine un om politic

Reteta dietetica – ciulama de pasare

realitatea

Meghan Markle a îmbrăcat rochia de mireasă cu o lună înainte de nunta cu Harry

Andreea Damian

Scrie un comentariu