Tabu
BEAUTY

Proprietățile benefice ale castraveților

Cred că nu există persoană care să nu fii mâncat măcar o dată un castravete, fie într-o salată, fie la un aperitiv sau garnitura la orice fel de mâncare. Însă câti dintre noi știm toate beneficiile pe care ni le aduce această legumă verde? O să fiți surprinși când veți citi toate plusurile pe care ni le oferă castraveții și cum ne ajută organismul să se păstreze sănătos și plin de viață.

Castraveții sunt cunoscuți pentru conținutul ridicat de apă, dar și pentru multitudinea de vitamine, minerale, potasiu, calciu, magneziu, mangan, zinc, fosfor, carbohidrați și grăsimi bune în cantități mici și 98% apă filtrată.

În stare crudă, castravetele are un aport de 20kcal la 100 grame, din care carbohidrați aproximativ 3,63g, grăsimi 0,11g și proteine 0,65g. Vitamina B se regăsește în cea mai parte parte cu  B1 0,027 mg, vitamina B2 0,033 mg, vitamina B3 0,098g, vitamina B6 și B9, dar nu lipsesc nici vitaminele A şi C (100 g) care  asigură 15% din necesarul zilnic.

Deoarece conține calorii negative, castravetele este un aliment indicat pentru toate curele de slăbire. Cum acșionează caloriile negative? Atunci când organismul consumă mai multe calorii decât conține alimentul, organismul este forțat sa scoată din depozite. Prin urmare, consumați câți mai mulți castraveți dacă vreți să aveți un corp frumos și sănătos.

Cură de slăbit cu castraveți

Pentru femeile dornice să încerce o cură de slăbit pe bază de castravete vă propun să faceți următorul lucru. Consumați timp de 21 de zile această legumă minune, dar să nu depășiți 300-500 grame zilnic. Mai există o cură cu suc de castravete, tot de 21 de zile, în care trebuie să luați 2-3 linguri dimineața înainte de micul dejun.

Un corp sănătos se face cu un castravete pe zi

Consumul regulat de castraveți reglează tensiunea arterială şi îmbunătăţeşte activitatea cardiovasculară. Se poate folosi și pentru stările subfebrile, artrită, gută, colici sau litiază la rinichi. Poate fi folosit ca remediu reumatismului şi este un leac perfect pentru arsurile solare (aplicat direct pe piele).

Castravetele este ideal pentru prevenirea și tratarea bolilor de rinichi datorită efectelor sale diuretice, dar și prin aportul de apă, vitamine și minerale, în special pentru litiaza renală (nisip sau pietre la rinichi).

Elimină toxinele din organism deoarece este un bun laxativ  iar semințele de castravete tratează afecțiuni precum tusea și probleme cu expectorația.

Prin fierbere, castravetele vindecă iritațiile intestinale și calmează spasmele abdominale. Castravetele este indicat în cazul persoanelor cu retenție la apă sau probleme cardiovasculare prin conținutul său ridicat de apă.  Dacă doriți să vă reglați tranzitul intestinal atunci beți minim 200 de ml de suc de castravete pe zi. Pentru cei care nu pot să bea suc de castravete gol, încercați să-l amestecaţi cu sucul altor legume sau fructe (struguri, ţelină, morcovi, mărar sau orice altceva este pe gustul vostru).

Tratamentele naturiste și castraveții

Castravetele este nelipsit din industria cosmeticelor, fiind un ingredient de bază. Datorită efectelor sale calmante, astringente și de restabilire a pH-ului pielii, este folosit în multe creme și loțiuni pentru ten.

Nici măștile pentru ten sau păr nu se dezic de această legumă uimitoare. Cu ajutorul acestui ingredient se elimină sebumul, porii se închid, tenul și părul se curăță în profunzime, iar pielea feței și a capului devine bine hrănită și hidratată.

Puteți folosi cu încredere castravetele sau sucul de castravete și pentru tratarea cearcanelor. Luați felii răcite la frigider pe care apoi le puneți pe ochii cu cearcane și lăsați să acționeze 10 minute.

Mai multe articole din această categorie găsiţi aici.

ARTICOLE SIMILARE

CRISTINA SPATAR: Care e varsta ei reala? 47? Galerie FOTO!

realitatea

Jane Fonda dezvăluie rutina sa de îngrijire a pielii. Conține un element-surpriză!

Andreea Damian

Un nou tratament-soc pentru celulita

Viata dupa mastectomie – Un proiect fotografic despre curaj si frumusete

Instagram interzice filtrele faciale cu efect de „operații estetice”

Andreea Damian

Care sunt cele mai frumoase femei din lume conform științei

Andreea Damian

Scrie un comentariu