Tabu
Image default
BEAUTYSlider

Protecție solară: înainte sau după crema de zi?

Este foarte important să respectați ordinea corectă de aplicare a produselor de îngrijire a pielii pentru o eficiență maximă. Indicat ar fi, spun experții, să aplicați protecție solară întotdeauna, pe lângă celelalte creme și seruri.

Vă întrebați dacă ar trebui să aplicați crema de zi înainte sau după protecția solară? Pentru a afla, este esențial să înțelegem pe deplin modul de funcționare a produselor de protecție solară în prealabil. Există două tipuri de protecție solară: cele care funcționează cu un filtru chimic și cele care funcționează cu un filtru fizic (faimoasele filtre solare minerale). Protecțiile solare chimice, pe de altă parte, trebuie absorbite în piele pentru a fi eficiente. Nu este cazul protecțiilor solare fizice (produse care conțin dioxid de titan și oxid de zinc). Acestea reflectă razele UV fără a fi absorbite de piele.

Protecție solară chimică? Înainte de crema de zi

Dacă nu doriți ca produsul de hidratare să vă îngreuneze pătrunderea cremei de protecție solară chimică este recomandabil să aplicați protecția înainte de cremă. Acest tip de protecție solară trebuie să fie absorbit în piele pentru a funcționa corect. Cu toate acestea, aveți grijă cu unele dintre componentele sale iritante dacă aveți o piele sensibilă (avobenzonă, enzacamenă, oxibenzonă).

Protecție solară fizică? După crema de zi

Pe de altă parte, dacă optați pentru o protecție solară fizică (produs mineral), este mai bine să o aplicați după crema de zi. Acest produs formează o barieră asupra pielii, care reflectă razele UV. Este mai bine tolerat de pielea sensibilă. Singura sa constrângere? Lasă urme albe pe piele.

ARTICOLE SIMILARE

Natalia Vodianova a lansat o aplicație de somn pentru insomniaci

Andreea Damian

Tom Cruise, înlocuit pentru că e „prea scund” să joace un rol

Andreea Damian

Avicii s-ar fi sinucis. Anunțul familiei: „Nu a mai putut continua”

Andreea Damian

Emily Ratajkowski, gravidă prima oară: „Nu voi dezvălui sexul bebelușului”

Tabu Tabu

Alina Sorescu, noi detalii despre divorțul de Alexandru Ciucu

Andreea Damian

5 sfaturi de modă pentru a te îmbrăca atunci când este cald

Andreea Damian

Scrie un comentariu