Tabu
LIFESTYLESlider

Protest nud în fața sediului Facebook din New York: se condamnă cenzura sânilor în social media

Peste 100 de persoane s-au dezbrăcat, duminică, în fața sediului Facebook din New York, și au protestat față de cenzura privind nuditatea artistică pe care compania o aplică pe rețeaua de socializare și pe Instagram. Protestul, numit #wethenipple, a fost organizat și fotografiat de artistul american Spencer Tunick și National Coalition Against Censorship (NCAC).

Demonstranții au pozat goi pușcă pe trotuar și și-au acoperit zonele intime cu imagini cu mameloane, în semn de protest împotriva Facebook, care interzice fotografiile cu sânii goi pe platforma de social media dar și pe Instagram.

 

View this post on Instagram

 

At sunrise on Sunday, June 2, 2019, 125 people posed nude in front of Facebook and Instagram’s New York City headquarters at Astor Place to challenge social media censorship. In collaboration with the National Coalition Against Censorship, artist @SpencerTunick created a photographic artwork as part of their #WeTheNipple campaign. The campaign calls for a change in the polices of both social media platforms to allow photographic artistic nudity. NCAC has written an open letter to Facebook, which owns Instagram, asking them to commit to supporting artists, rather than silencing them. NCAC has asked Facebook to convene a group of stakeholders in the arts to develop new guidelines for artistic content. Participants in Sunday’s art action covered their nipples with stickers of photographed male nipples, to highlight the rigid—and anachronistic—gender inequality in existing nudity policies. Svetlana Mintcheva, Director of Programs at NCAC said, “We recognize that moderating content for billions of users is challenging and draw the line between art and images that are not art is hard. Yet, if Facebook and Instagram want to be platforms for artists, they need to modify their current overbroad ban on photographic nudity, which harms artists who work with the human body, especially those exploring issues of gender and identity. We urge the company to adopt an art-friendly policy developed with the help of a group of global stakeholders, such as arts advocates, historians, curators and artists.” (Ncac.org)

A post shared by ARAKS (@araksofficial) on

Tunick, cunoscut pentru imagini cu mulțimi care pozează nud, se luptă cu aceste politici de ani de zile, după ce Facebook i-a dezactivat pagina în 2014. El a mai organizat evenimente similare în trecut, inclusiv o acțiune în 2007 în care mai mulți voluntari au pozat nud pe un ghețar în Alpi, ca parte a unei campanii privind încălzirea globală. Fotograful a realizat peste 120 de fotografii nud în spații publice din întreaga lume. Cel mai recent, în 2018, el a adunat 500 de persoane într-o parcare din Melbourne (Australia). Între locurile folosite de el, începând cu anii 1990, pentru astfel de proiecte se numără deșertul Nevada, Marea Moartă și Kingston upon Hull (la care au participat 3.000 de oameni).

Imaginile cu mameloane ținute de protestatari au fost preluate din fotografii „donate” de vedete și artiști printre care Andy Cohen, Andres Serrano, fotograful-actor Adam Goldberg, bateristul Red Hot Chili Peppers, Chad Smith dar și însuși Tunick.

National Coalition Against Censorship a trimis o scrisoare companiei Facebook în care și-a exprimat dorința de a schimba politica privind cenzura pe platformă. Scrisoarea a fost semnată de mai mult de 250 de grupuri activiste, inclusiv Grab Them By The Ballot, al cărui scop este încurajarea femeilor. Acestia solicită Facebook și Instagram să adopte o politică similară cu cea a YouTube, care și-a schimbat regulile încă de acum zece ani, care permite nuditatea artistică.

Potrivit ghidului Instagram, nudurile sunt interzise. „Știm că există momente în care oamenii ar vrea să publice imagini nud care sunt artistice sau de natură creativă, dar, din diverse motive, nu permitem nuditatea pe Instagram”. Politica rețelei de socializare face referire la fotografii, videoclipuri și conținut creat digital care arată organe genitale, raporturi sexuale, dar și părți ale corpului, precum sânii. „Fotografii post-mastectomie și cu femei care alăptează sunt permise”, se mai arată în ghid.

 

ARTICOLE SIMILARE

Cum se descurcă Laura Cosoi cu doi copii

Tabu Tabu

Serena Williams a născut cel de-al doilea copil. Ce nume i-a pus bebelușului

Andreea Damian

Celebritati nascute pe 19 iulie!

realitatea

Corina Caragea în BIKINI!

Șocul anafilactic | Care sunt primele simptome și cum să reacționăm

Andreea Damian

Shakira îşi poartă copiii după ea în turneu

Andreea Damian

1 comentariu

Scrie un comentariu