Home > Lifestyle > culinar tabu > Pui gătit în coajă de pepene. Rețeta e foarte simplă, iar rezultatul e uimitor

Pui gătit în coajă de pepene. Rețeta e foarte simplă, iar rezultatul e uimitor

pepene

Folosește un pepene verde pentru a găti un pui suculent. Pepenele are rolul aici de a menține căldura dată de cuptor și de a găti uniform carnea, precum în rețeta marocană de tagine. În plus, carnea va lua fără îndoială din aroma răcoritoare a pepenelui și va avea un gust nemaiîntâlnit.

Ingrediente

  • 1 linguriță fulgi de chili
  • 1 linguriță oregano
  • 1 linguriță turmeric
  • 1 linguriță amestec de condimente cajun
  • 1 linguriță usturoi pudră
  • sare
  • piper
  • ulei pentru prăjit
  • 2 linguri miere
  • 1 pepene
  • 2 cepe mici, tăiate în sferturi
  • 4 crenguțe de rozmarin

Mod de preparare

  1. Așază puiul pe suprafața de lucru și taie-l pe din două.
  2. Asezonează-l cu fulgi de ardei, oregano, turmeric, amestec de condimente Cajun, usturoi pudră, sare și piper.
  3. Încinge ulei într-o tigaie la foc mediu și adaugă bucățile de pui. Prăjește-le timp de 5 minute pe parte.
  4. Adaugă mierea și ia preparatul de pe foc.
  5. Taie partea de sus a pepenelui și dă la o parte cam 1/3 din pulpa lui. Restul pasează-o cu mixerul. Mută sucul într-un bol mare și lasă-l deoparte.
  6. Adaugă puiul în pepene împreună cu ceapa și rozmarinul.
  7. Acoperă cu capacul tăiat și prinde bine cu câteva scobitori.
  8. Așază pepenele într-un vas termorezistent și dă-l la cuptor pentru următoarele 2 ore, la 190 de grade Celsius.
  9. Trece sucul de pepene printr-o strecurătoare, și servește-l la masă cu friptura de pui.
  10. Poți pregăti și o garnitură cum ar fi un piure de cartofi, sau porumb dulce tras la tigaie.
Articole asemanatoare
Poza cu tigroaica și cei cinci pui ai ei este o victorie pentru cei care se ocupă cu protecția speciei
Planul UE de reducere a controalelor produselor din pui va crește riscul de îmbolnăvire a consumatorilor
SALATOTECA TABU PREZINTĂ: PUI SERIOS CU CHEF DE SFECLĂ și PUI LĂMÂIOS
Două rețete neașteptat de bune cu căpșuni și friptură

Comenteaza acest articol

Pui gătit în coajă de pepene. Rețeta e foarte simplă, iar rezultatul e uimitor

by Andreea Damian   1 min
0