Home > Fashion > Puloverele de Crăciun sunt foarte drăguțe, dar fac mult rău mediului înconjurător

Puloverele de Crăciun sunt foarte drăguțe, dar fac mult rău mediului înconjurător

Crăciun

Majoritatea puloverelor de Crăciun conțin plastic, avertizează activiștii de mediu. Organizația de mediu Hubbub boicotează produsele vestimentare de sezon după ce a descoperit că până la 95% dintre acestea sunt fabricate integral sau partial din materiale plastice. Aproximativ 44% au fost realizate integral din acril.

În 2016, un studiu realizat de Universitatea Plymouth a constatat că acrilul era responsabil pentru eliberarea a aproape 730.000 de microfibre la o spălare – de cinci ori mai mult decât țesăturile care conțin bumbac și poliester și de aproape 1,5 ori mai mult decât cele care conțin 100% poliester.

Consumatorii sunt îndemnați să le cumpere la mâna a doua sau să le împrumute de la prieteni sau familie. Se estimează că în Marea Britanie se vor cumpăra 12 milioane de pulovere de sezon în acest an, deși cumpărătorii dețin deja 65 de milioane din anii precedenți.

Cei de la Hubbub au descris puloverul de Crăciun drept „unul dintre cele mai grave exemple de modă rapidă” și a avertizat că astfel de obiceiuri de consum sunt o „amenințare majoră” pentru planetă. Într-un sondaj, ONG-ul a constatat că două cincimi din articolele vestimentare festive sunt purtate o singură dată în perioada Crăciunului.

Sondajul realizat pe 3.000 de adulți din Marea Britanie a sugerat, de asemenea, ca una din trei persoane sub 35 de ani cumpără un pulover nou în fiecare an, în timp ce doar 29% dintre cumpărători știu că majoritatea conțin plastic.

Articole asemanatoare
notre dame
Fără slujbă de Crăciun în catedrala Notre-Dame pentru prima dată în peste 200 de ani
Crăciun
Idei de ținute vesele pentru petrecerea de Crăciun
Ghid pentru oferirea cadourilor destinate copiilor mici – nu arunca banii pe prostii
Ayn Rand l-a pârât pe Capra serviciilor secrete pentru comunismul inexistent dintr-un film de Crăciun

Comenteaza acest articol

Puloverele de Crăciun sunt foarte drăguțe, dar fac mult rău mediului înconjurător

by Andreea Damian   1 min
0