Home > beauty > Punk make-up tutorial!

Punk make-up tutorial!

Machiajul Punk a aparut in anii ’70, cand valuri de tineri au abordat acest stil in contrast cu gentleman-ul londonez si stilul retro in mare trend la acea vreme. Simpatizantii acestui stil purtau haine mulate din piele, bocanci, aveau parul colorat, look-ul lor fiind infricosator dar si provocator.

lf (2)Caracteristica principala a machiaujului erau ochii machiati puternic cu negru, buze inchise la culoare si tenul foarte pal, cum il aveau cei din secolele XV-XVI.  Stilul punk s-a raspandit in intreaga lume si inca influenteaza tinerii, fiind de altfel o sursa de inspiratie pentru marii designeri, datorita individualitatii si unicitatii sale.

Un look unic ne va arata si Alina Brailescu, in tutorialul ce va urma. Alina ne-a mai spus ca stilul punk a devenit o cultura. La fel cum machiajul de beauty se diferentiaza pe decade, la fel si in cultura punk, care de-a lungul timpului s-a divizat in mai multe subcuturi ca Celtic punk, cowpunk, crust punk si altele. Look-ul propus de Alina are influente din zona Glam punk, machiajul este mai stilizat, sunt permise glitter-ele dar si imprimeurile animal print.

 

Machiajul incepe cu aplicarea bazei. Fondul de ten cu un ton mai deschis decat nuanta pielii sau chiar aceeasi nuanta. Cearcanele acoperite cu corector.

Pentru un look mai dramatic aplicam pe zona maxilarului o pudra contouring.

3

Ochii vor fi conturati puternic, cu un rosu burgundia, textura sidefata, doar in pliul pleoapei si pe arcada. In coltul intern fortam putin si mergem cu fardul pana la intalnirea cu sprancenele.

Atat in coltul extern cat si in coltul intern al ochilor aplicam un fard maro brun. Acelasi fard va fi aplicat si la baza genelor inferioare. Pe centrul pleoapei mobile aplicam un fard alb in nuante irizante.

Cu un creion dermatograf trasam o linie la baza genelor inferioare pe care prin blending o difuzam spre coltul extern al ochiului.

8

Daca doresti ca machiajul ochilor sa fie punctul central, acopera sprancenele. Poti face aceasta cu latex sau cu lipici de hartie, acoperindu-le cu fond de ten.

9

Pentru buze vom folosi o nuanta de visiniu inchis, pot fi folosite orice nuante de ruj inchise la culoare.aba luni

Designeri ca Vivienne Westwood sau Jean Paul Gaultier au abordat elemente punk in colectiile lor vestimentare. La o petrecere tematica un astfel de machiaj este bine venit!

 

MUA Alina Brailescu – www.abacademy.ro

FOTO Cristian Dobre – www.cristiandobre.com

Articole asemanatoare
machiaj
Machiajul puternic: modul în care fetele și băieții din Generația Z au creat o imensă subcultură
make-up pentru petreceri
12 propuneri de make-up pentru petrecerile de sărbători
make-up
14 trucuri de make-up pentru femeile mai în vârstă
machiaj
Machiajul ochilor pentru toamna aceasta. Culorile puternice, preferatele vedetelor

Comenteaza acest articol

Punk make-up tutorial!

by realitatea   1 min
0