Home > Agenda > Quentin Tarantino s-a întors la Cannes după 25 de ani de la premiera filmului Pulp Fiction

Quentin Tarantino s-a întors la Cannes după 25 de ani de la premiera filmului Pulp Fiction

Quentin Tarantino

Cel de-al nouălea film al lui Quentin Tarantino, Once Upon a Time … in Hollywood, a fost selectat în competiţia Festivalului de Film de la Cannes. Pelicula a avut aseară premiera pe Croazetă la 25 de ani după ce un alt film de-al lui Tarantino, Pulp Fiction, câștiga marele trofeu al festivalului, Palme d’Or.

Pulp Fiction a câștigat trofeul Palme d’Or în 1994. În 2019, Tarantino râvnește din nou la el, cu un film care îi are în distribuție pe Leonardo DiCaprio, Brad Pitt, Al Pacino și Margot Robbie. Înainte de premieră, regizorul și producătorul și-a rugat publicul să nu ofere spoilere. Pelicula, care are acţiunea plasată în 1969, în toiul revoluţiei hippie şi a transformării totale a Hollywoodului, va avea premiera în cinematografe în luna iulie.

Pulp Fiction a avut un buget de 8,5 milioane de dolari și încasări de 212 milioane de dolari. Plus că a primit două nominalizări la Premiile Oscar câștigând râvnita statuetă la categoria cel mai bun scenariu original. Pulp Fiction este un clasic al lui Quentin Tarantino, despre vieţile celor doi ucigaşi plătiţi, jucaţi de Samuel L. Jackson şi John Travolta, un boxer portretizat de Bruce Willis, soţia unui gangster, Uma Thurman şi o pereche de tâlhari de restaurante, Tim Roth şi Amanda Plummer, ale cărori poveşti pline de violenţă şi răzbunare se întrepătrund pe parcursul întregului film.

Tarantino s-a întors de mai multe ori la Cannes, uneori ca spectator, alteori în calitate de concurent (cu filmele „Inglourious Basterds” și „Death Proof” ) și ca președinte al juriului, în 2004, când a acordat trofeul Palme d’Or filmului „Fahrenheit 911”.  Numai atunci când Harvey Weinstein a părăsit peisajul, din cauza scandalului sexual, Tarantino a făcut o înțelegere cu Tom Rothman, care e șef la Sony, pentru a-i susține următorul film. Este vorba despre Once Upon a Time … in Hollywood, care are un buget de 95 de milioane de dolari.

Filmul a fost aplaudat îndelung la premiera mondială de la Cannes, marți seară. Quentin Tarantino a fost prezent la premiera de pe Croazetă alături de protagoniştii filmului, Leonardo DiCaprio, Brad Pitt şi Margot Robbie. Vedetele au fost întâmpinate de un public numerous, au împărțit autografe și au făcut fotografii. Pe Croazetă s-a strigat „Viva Tarantino!”.

Articole asemanatoare
Cannes 2020: cele 56 de filme anunţate în selecţia oficială
Cannes
Festivalul de la Cannes nu va putea avea loc în formatul original
quentin tarantino
Quentin Tarantino a devenit tată pentru prima oară
Quentin Tarantino
Quentin Tarantino și Uma Thurman au îngropat securea războiului după 15 ani

Quentin Tarantino s-a întors la Cannes după 25 de ani de la premiera filmului Pulp Fiction

by Andreea Damian   1 min
2