Home > Agenda > Rachel Weisz le cere scenariștilor roluri feminine mai puternice și complexe

Rachel Weisz le cere scenariștilor roluri feminine mai puternice și complexe

Rachel Weisz

Rachel Weisz are o mare doleanță, după ce filmul The Favourite, a cărei protagonistă este, a înregistrat un mare succes. Musicalul a fost nominalizat, de asemenea, la cele mai importante categorii la SAGs, Critics Choice Awards și Globurile de Aur 2019 și are mari șanse să câștige multe trofee.

Actrița de 48 de ani, devenită mămică pentru a doua oară, vrea ca scenariștii să creeze roluri feminine „mai puternice și mai complexe”, la fel ca în anii ’40 și ’50.

Rolul ei din lungmetrajul The Favourite a primit critici pozitive. Rachel Weisz a recunoscut că personajul ei, pus lângă cele ale actrițelor Olivia Colman și Emma Stone are ceva „neobișnuit” în contextul situației prezente în cinematografia mondială. Vedeta vrea mai multe scenarii „excelente și provocatoare”, dar nu numai pentru actrițe, ci și pentru colegii lor bărbați, potrivit Press Association.

Rachel Weisz o interpretează pe Lady Sarah Churchill, ducesă de Marlborough, și se simte norocoasă să fie protagonistă alături de alte două femei puternice. Actrița nu se aștepta ca The Favourite să înregistreze un asemenea succes și crede că „cele trei protagoniste ale filmului sunt foarte puternice și complexe, în jurul cărora se stratifică societatea în care trăiesc, dar și extrem de diferite”. „Nu sunt un singur lucru, sunt un milion de lucruri fiecare”, le-a descris ea.

Rachel a recunoscut că scenariile încă reprezintă o provocare pentru ambele sexe. „Filmele din anii ’40 – ’50, aveau întotdeauna personaje feminine foarte complexe, puternice, dar care puteau fi vulnerabile, rele și regale și amabile”, a spus actrița. „Nu este vorba doar despre femei, dar ele reprezintă mai mult din jumătate din lume”, a concluzionat ea.

The Favourite este o poveste dulce-amăruie despre intrigi regale, pasiune, invidie și trădare în curtea reginei Anne (Olivia Colman) la începutul secolului al XVIII-lea, în Anglia.

La începutul secolului al XVIII-lea, Anglia se află în război cu francezii. Anne, o regină firavă, ocupă tronul, iar prietena ei apropiată, Lady Sarah (Rachel Weisz), guvernează țara în locul ei, în timp ce se îngrijește de sănătatea fragilă a reginei. Atunci când o nouă slujitoare pe nume Abigail (Emma Stone) sosește, farmecul ei o cucerește pe Sarah. Sarah o ia pe Abigail sub aripa ei, iar Abigail vede în asta o șansă de întoarcere la rădăcinile ei aristocratice. Pe măsură ce politica războiului devine destul de consumatoare de timp pentru Sarah, Abigail intră în breșă substituind însoțitoarea reginei. Prietenia lor înfloritoare îi oferă șansa să-și îndeplinească ambițiile, nelăsând nicio femeie, bărbat sau politică să stea în calea ei. Relația strânsă dintre regina Anne și confidenta, sfătuitoarea și iubita ei clandestină Sarah, este amenințată de venirea lui Abigail, lucru care conduce la o rivalitate amară pentru a fi favorita reginei.

Articole asemanatoare
Recenzie: The Mercy – un film despre tristețea care te scufundă
Daniel Craig
Rachel Weisz și Daniel Craig vor deveni părinți
Glorie, esec, sperante: Cea mai celebra fetita romanca de la TV se intoarce!
3 CADOURI DE CRACIUN FASHION CARE NU TIN DE MODA. CI DE CARITATE!

Rachel Weisz le cere scenariștilor roluri feminine mai puternice și complexe

by Andreea Damian   2 min
1