Home > Agenda > Radiohead, In Rainbows

Radiohead, In Rainbows

Poate prea complicați și profunzi pentru gusturile mele, Radiohead nu m-au pasionat niciodată în mod special. Primele trei albume mi-au plăcut, dar n-au reușit să mă facă să trec în faza următoare, aceea a admirației maniacale, care pe mai toți cunoscuții mei, la fel de melomani ca și mine, i-a atins până la urmă.
Însă un lucru e cert: și când au făcut muzică mai comercială, si când s-au apucat să experimenteze, Radiohead au făcut-o ca nimeni alții. N-am auzit vreodată o influență străină în piesele lor, nimic în atitudinea și versurile lor nu m-a dus vreodată cu gândul la vreo altă trupă, iar maniera în care și-au prezentat albumele a fost întotdeauna foarte originală. Noul album se numește „In Rainbows” și a fost prezentat publicului în octombrie. „Prezentat” pentru că a fost pus în vânzare doar pe internet deocamdată, adică eventualul doritor plătește, downloadează și… ascultă. Cât costă? Cât vrea fiecare să dea. Adică s-a licitat ca pe orice alt site de licitații, dar până acum, prețul nu a sărit de 10 dolari. O strategie de marketing genială, o lovitură de imagine și, cel mai important, o lovitură dată caselor de discuri a căror vreme a cam apus. Primit cu reticență de o mare parte a criticilor, „In Rainbows” sună excelent și, chiar dacă foarte diferit ca stil de The Bends și O.K. Computer, este la fel de veritabil ca acestea.Loading...

0 Response

  1. Rebecca

    am lasat cred ca 4 mesaje pana acum legate de aceste inregistrari cu ciobanu si nu mi-a fost publicat nici macar unul!sa inteleg ca asta e politica acestei reviste???alege doar ce comentarii ii convine???

Comenteaza acest articol

Radiohead, In Rainbows

by admin   1 min
0