Home > Lifestyle > Stiri > Raiffeisen Banca pentru Locuințe a devenit proprietara HVB Banca pentru Locuințe

Raiffeisen Banca pentru Locuințe a devenit proprietara HVB Banca pentru Locuințe

A devenit oficial: în urma ultimei tranzacții din sectorul bancar și prima de pe segmentul de economisire-creditare, Raiffeisen Banca pentru Locuințe (RBL) a devenit proprietara HVB Banca pentru Locuințe (HVBpLoc).

Achiziția, antamată și negociată la nivel internațional între cele două grupuri – Raiffesisen și UniCredit – încă de la finele lui 2007, a servit intereselor ambelor părți: pentru a se concentra pe piața germană, UniCredit Group a decis să renunțe la băncile de tip economisire-creditare (așa-numitele Bausparkasse) de pe piețele României și Cehiei, pe care Raiffeisen s-a arătat interesată să-și întărească poziția. Avocații de la Wolf Theiss, care au asistat vânzătorul, spun însă că finalizarea achiziției nu a fost la fel de simplă: c`nd a fost demarată tranzacția, RBL (înființată în 2004) și HVBpLoc (înființată în 2005) erau singurele bănci de tip economisire-creditare de pe piața românească.

Ceea ce putea determina Consilul Concurenței (una dintre instituțiile ce ar fi trebuit să analizeze tranzacția) să interpreteze că unirea celor două ar fi putut fi considerată monopol. ”Tranzacția a decurs mult mai ușor după apariția pe piață a BCR pentru Locuințe (iulie 2008 – n.r.)”, spune Ancuța Leach, partener Wolf Theiss România. Citiți în numărul din această săptăm`nă al revistei MONEY EXPRESS


Loading...

Comenteaza acest articol

Raiffeisen Banca pentru Locuințe a devenit proprietara HVB Banca pentru Locuințe

by realitatea   1 min
0