Tabu
Image default
CULTURESlider

Rainbow Warrior, nava-fanion a Greenpeace, a venit în România și va putea fi vizitată gratuit

Portul Constanța va fi pentru câteva zile gazda navei – fanion a Greenpeace. Rainbow Warrior a ajuns la Constanța miercuri, pe 29 mai, și va sta până duminică, pe 2 iunie, timp în care va putea fi vizitată gratuit.

Portul Constanța este de altfel prima oprire dintr-un tur european de 5 luni, sub sloganul #unitipentruclima care promovează soluțiile energetice curate și le cere liderilor europeni măsuri concrete pentru protejarea climei.

România a fost aleasă de către Greenpeace pentru că este încă tributară energiei pe cărbune. Deși are potențial major pentru folosirea energiei din surse regenerabile (soare, vânt), politicienii români au continuat să sprijine, chiar și cu prețul penalizării de către Comisia Europeană, producția pe cărbune, extrem de nocivă pentru mediu și sănătate.

Rainbow Warrior călătorește pe oceane și mări pentru a susține proiecte științifice sau pentru a protesta față de marii poluatori. Este o platformă de conectare a celor care cred că pot și vor să ajute planeta. Rainbow Warrior e și una dintre cele mai „verzi” nave din lume: folosește preponderent velele pentru deplasare, nu deversează deșeuri în mare, iar materialele folosite pentru construirea sa au fost alese doar din surse ce respectă normele etice ale Greenpeace.

 

View this post on Instagram

 

#rw2019 #unitipentruclima #unitedforclimate #constanta #greenpeace #romania

A post shared by Greenpeace Romania (@greenpeace_romania) on

Oamenii de știință au ajuns la un consens și au dat un nume fenomenelor meteorologice extreme care afectează planeta din ce în mai mult: schimbări climatice. Politicienii și sectorul de business trebuie să oprească orice sprijin pentru combustibilii fosili, principalii agresori ai climei, și să deschidă calea pentru energia regenerabilă. Viteza aplicării unor măsuri benefice climei trebuie să crească pentru a nu încălzi planeta cu mai mult de 1,5 grade Celsius. Altfel, schimbările vor fi catastrofale și iremediabile.

Vasul va fi ancorat în Constanța timp de 5 zile (29 mai – 2 iunie) și este deschis publicului, accesul pe el fiind gratuit. Pe navă, dar și lângă aceasta, în port, vor avea loc diverse activități dedicate atât adulților, cât și copiilor – expoziție foto, un concert, un workshop pentru tineri și un atelier pentru copii.

Programul navei

Joi, 30 mai

9.00 – 12.30 – Turul navei Rainbow Warrior, acces liber pentru public

12.30 – 16.00 – Eveniment pentru prosumatori (mici producători și consumatori de energie din surse regenerabile)

18.00 – 20.00 – concert MITICI și Toulouse Lautrec

Vineri, 31 mai

10.30 – 16.00 – Workshop pentru copii și tineri referitor la legătura dintre modul în care producem energie și schimbările climatice

17.00 – 20.15 – Turul navei Rainbow Warrior, acces liber pentru public

Sâmbătă, 1 iunie

9.00 – 13.00 și 16.00 – 20.15 – Turul navei Rainbow Warrior, acces liber pentru public

Duminică, 2 iunie

9.00 – 13.00 – Turul navei Rainbow Warrior, acces liber pentru public

ARTICOLE SIMILARE

Anamaria Prodan, imagine adorabilă cu Reghe jr: “Cum să-ți alinți puiul” – Fotografia de mii de LIKE-uri

Andreea Damian

A murit ROMULUS VULPESCU! Nu a supravietuit disparitiei tragice a fiicei sale!

realitatea

Reteta de toamna – Prune murate

realitatea

În Țara Galilor au apărut toaletele anti-sex

Andreea Damian

Meghan Markle revine în atenția publicului

Andreea Damian

De ce o detestă pe Meghan Markle prietenii prințului Harry

Andreea Damian

1 comentariu

Scrie un comentariu