Tabu
lifestyle

VICTOR REBENGIUC exclusiv! Adevarul despre rolul Ilie Moromete, Ion Iliescu si hartia igienica!

In noul TABU, editia decembrie-ianuarie, marele actor VICTOR REBENGIUC ne acorda un interviu incitant, in care face o multime de afirmatii surprinzatoare:

TABU: Cum reuşiţi să fiţi convingător în toate rolurile: de la ţăran la înalt demnitar şi de la arivist mărunt la mare înţelept?

VICTOR REBENGIUC: Am o înclinaţie spre psihologie şi nişte antene orientate spre comportamentul altora. Am citit mult, am întâlnit atâţia oameni, trăiesc printre ei, le văd felul de a fi. Există undeva în mine o cartotecă a nenumăratelor tipologii umane, pe care o consult. Şi găsesc coordonate în care mă pot mişca, şi care să definească un anumit personaj. Dar, cumva, totul ţine de intuiţie. Cred că ceea ce numim noi talent e tot o formă de intuiţie. De exemplu, când am jucat în Moromeţii, rol de ţăran trăit la ţară de când se născuse – eu, în momentul ăla, eram complet nefamiliar cu viaţa la ţară. Nu aveam pe nimeni în familie, care să trăiască la sat. N-am fost în viaţa mea la ţară. Dar am jucat şi regi, şi n-am fost rege niciodată. N-am avut unde să mă duc într-un castel, să domnesc vreo două luni şi să văd cum e chestia asta. Pregătirea pentru rolul Ilie Moromete a fost simplă: m-am dus la ţară, am stat câteva zile, am pus mâna pe furcă, am dat cu fânu-n sus, am mai trebăluit puţin şi gata rolul! În fond, nu facem disertaţii ştiinţifice pe tema „Cum ară ţăranul” sau „Cum dă Vasile de băut calului”.

Şi, atunci, nu sunteţi de acord cu metodele actorilor de la Hollywood, care povestesc cum citesc ei biblioteci întregi, vizitează spitale, lazarete şi clinici de dezintoxicare pentru a aprofunda un rol? Vi se pare o exagerare?

Bravo lor că au timp…

Dumneavoastră nu aveţi?

Muncesc în două teatre, în care am numai roluri mari, în vara asta am făcut cele şapte episoade ale acestui serial de la HBO – In deriva, două filme şi am şi repetat un spectacol nou. O premieră care va avea loc la sfârşitul lunii.

Ce premieră?

Cu Purcărete. Facem la Teatrul Naţional Conu’ Leonida faţă cu reacţiunea.

Încă o celebrare a Anului Caragiale, înţeleg. Cine va interpreta rolul Efimiţei?

Desigur, Mariana Mihuţ.

Soţia dumneavoastră. Cuplul Rebengiuc – Mihuţ e o excepţie la regula frivolităţii cu care bârfitorii asociază meseria de actor.

Care regulă a frivolităţii, dom’le? Nu există nici o regulă a frivolităţii. Mă enervează până peste poate ideea asta stupidă: că actorii
sunt beţivi, iar actriţele, curve. Nu-i aşa! Legendele astea populare se întreţin în felul următor: vezi un actor beat ieşind dintr-un restaurant, îl
recunoşti şi zici: „Da, clar, actorii ăştia care-s nişte beţivi!”. Dar nu te uiţi că, pe lângă el, ies zece ingineri beţi, optsprezece contabili beţi şi
treizeci de muncitori beţi. Şi nu spui că toţi inginerii,  contabilii şi muncitorii sunt beţivi…

…Afirmatii surprinzatoare despre colaborarea pe platou cu Ion Iliescu si episodul “hartia igienica”, gasiti in continuarea interviului realizat de Lorena Lupu – numai in noul TABU, editia decembrie-ianuarie, care apare impreuna cu revista TABU MEN!

ARTICOLE SIMILARE

Nude make-up la premiile Grammy

realitatea

Andreea Tonciu are salariu minim: “Am aparut la televizor, cum sa muncesc ca vanzatoare?”

Bahmu povesteste cum era Prigoană la pat

Iata cum arata femeia ideala!

realitatea

Eroi pe marele ecran, eroi şi în viaţa de zi cu zi. 12 vedete care au salvat vieţi.

realitatea

Oprah îl trimite pe Chris Brown a terapeut!

realitatea

1 comentariu

Scrie un comentariu