Home > Fashion > Reclamă cu Johnny Depp eliminată de Dior, în urma protestelor comunităţii amerindiene

Reclamă cu Johnny Depp eliminată de Dior, în urma protestelor comunităţii amerindiene

Johnny Depp

Casa de modă Dior a șters o reclamă cu actorul Johnny Depp ce promova o marcă de parfum, în urma protestelor comunităţii amerindiene.

Clipul publicitar pentru parfumul „Sauvage” a fost găsit „profund ofensiv și rasist”, iar brandul de modă francez a decis vineri după amiază să-l elimine definitiv de pe mai multe platforme online. Videoclipul era realizat în colaborare cu o organizaţie care promovează drepturile indigenilor americani, Americans for Indian Opportunity, scrie The Guardian.

Starului din „Pirații din Caraibe” i s-a reproşat că dă dovadă de insensibilitate înfăţişând băştinaşii americani într-o reclamă pentru un parfum care face trimitere la cuvântul „sălbatic” folosit în mod depreciativ în stereotipurile legate de comunitate. „Aventura unui om care îşi revendică sufletul şi intră în legătură cu natura sa profundă”, prezenta Dior videoclipul filmat în Canyonlands, unde au locuit triburile Ute, the Apache şi Navajo.

Noua reclamă a parfumului de 150 de dolari intitulată „We Are the Land” (Noi suntem pământul) îl înfăţişează pe Depp în deşertul din Utah cântând la chitară în timp ce un artist din rezervaţia Rosebud Sioux Tribe interpretează un dans tradiţional purtând pene şi un costum specific. De departe, pe cei doi îi privește o tânără indiană.

Ceea ce a deranjat cel mai mult pe băștinași a fost faptul că Johnny Depp şi-a declarat de mai multe ori descendenţa amerindiană, fiind adoptat în 2012 de tribul Comanche. A primit în limba comanche numele Mah-Woo-Meh („Care îşi schimbă forma”).

Linia de parfumuri de la Dior Sauvage nu este nouă – a fost lansată pentru prima dată în anii ’60, dar utilizarea continuă a mărcii alături de imaginile autohtone a atras critici deosebite. Sauvage înseamnă sălbatic în limba franceză. De aici și valul de critici în jurul acestui parfum! Depp reprezintă parfumul din 2015.

 

 

Articole asemanatoare
michael jackson
Johnny Depp pregătește un musical „neautorizat” despre Michael Jackson
Dior
Dior a creat o grădină, dar promite să planteze cei 164 de copaci folosiți în prezentarea de la Paris
genele false
Genele false sunt mai atrăgătoare dacă ți le desenezi singură
Johnny Depp apără reclama Dior Sauvage în urma acuzațiilor de însușire culturală

Comenteaza acest articol

Reclamă cu Johnny Depp eliminată de Dior, în urma protestelor comunităţii amerindiene

by Andreea Damian   1 min
0