Tabu
Image default
FASHION PEOPLE Slider

Reclamă cu Johnny Depp eliminată de Dior, în urma protestelor comunităţii amerindiene

Casa de modă Dior a șters o reclamă cu actorul Johnny Depp ce promova o marcă de parfum, în urma protestelor comunităţii amerindiene.

Clipul publicitar pentru parfumul „Sauvage” a fost găsit „profund ofensiv și rasist”, iar brandul de modă francez a decis vineri după amiază să-l elimine definitiv de pe mai multe platforme online. Videoclipul era realizat în colaborare cu o organizaţie care promovează drepturile indigenilor americani, Americans for Indian Opportunity, scrie The Guardian.

Starului din „Pirații din Caraibe” i s-a reproşat că dă dovadă de insensibilitate înfăţişând băştinaşii americani într-o reclamă pentru un parfum care face trimitere la cuvântul „sălbatic” folosit în mod depreciativ în stereotipurile legate de comunitate. „Aventura unui om care îşi revendică sufletul şi intră în legătură cu natura sa profundă”, prezenta Dior videoclipul filmat în Canyonlands, unde au locuit triburile Ute, the Apache şi Navajo.

Noua reclamă a parfumului de 150 de dolari intitulată „We Are the Land” (Noi suntem pământul) îl înfăţişează pe Depp în deşertul din Utah cântând la chitară în timp ce un artist din rezervaţia Rosebud Sioux Tribe interpretează un dans tradiţional purtând pene şi un costum specific. De departe, pe cei doi îi privește o tânără indiană.

Ceea ce a deranjat cel mai mult pe băștinași a fost faptul că Johnny Depp şi-a declarat de mai multe ori descendenţa amerindiană, fiind adoptat în 2012 de tribul Comanche. A primit în limba comanche numele Mah-Woo-Meh („Care îşi schimbă forma”).

Linia de parfumuri de la Dior Sauvage nu este nouă – a fost lansată pentru prima dată în anii ’60, dar utilizarea continuă a mărcii alături de imaginile autohtone a atras critici deosebite. Sauvage înseamnă sălbatic în limba franceză. De aici și valul de critici în jurul acestui parfum! Depp reprezintă parfumul din 2015.

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Drake cântă despre pericolele schimbărilor climatice, dar își ia avion de 185 mil. $

Andreea Damian

Stevie Wonder se mută din Statele Unite

Andreea Damian

Angelina Jolie de România, imagini de colecţie cu ea, bebelușul ei și mama sa

Tabu Tabu

Chanel Primăvară 2010, cu Claudia Schiffer în rol principal

realitatea

Georgia May Jagger în Vogue Rusia

realitatea

Toate schimbările de toamnă din garderobă: cum să îți transformi hainele de vară în haine de toamnă 2018

realitatea

Scrie un comentariu