Tabu
Image default
FASHIONSlider

Refugiata din Sudan uimește lumea modei

Adut Akech și-a construit cu greu o carieră în modeling. După ce a defilat pentru marile case de modă din Europa, tânăra refugiată sudaneză mai are 3 mari vise. 1: să fie licențiată în afaceri și să deschidă multe școli în Sudan. 2: să devină jurnalist și să inspire și alte femei să preia conducerea. 3: să-și construiască propriul imperiu până la vârsta de 30 de ani, astfel încât să nu mai fie nevoită niciodată să muncească pentru alții.

Toate acestea i s-ar putea întâmpla. Adut e foarte ambițioasă, drept urmare în prezent e unul dintre cel mai bine cotate modele din lume. La vârsta la care multe tinere abia pun bazele unei cariere, ea își făcea debutul pe marile podiumuri. Imediat după ce a absolvit liceul, Adut Akech defila la show-ul Spring-Summer 2017 Saint Laurent.

În scurta sa carieră de model, tânăra sudaneză a defilat pentru Christian Dior, Burberry, Alexander McQueen și Prada. În luna iulie a acestui an, Adut a devenit al doilea model de culoare care închide o prezentare de modă Chanel haute couture din timpul show-ului Fall 2018 Haute Couture de la Paris. Adut nu e străină nici de aparițiile pe coperțile revistelor de modă din Italia, Coreea de Sud și Marea Britanie.

„Nimeni nu arată ca Adut”, a scris Edward Enninful, redactorul șef al British Vogue, într-un email. După ce a văzut-o defilând pentru Saint Laurent, acesta i-a propus-o lui  Tim Walker ca s-o includă în calendarul Pirelli 2018. Ceea ce s-a și întâmplat. „Nu numai că este extraordinar de frumoasă, ea are și un fel de vino-ncoa’ pe care-l transmite prin fotografii. Dacă  Naomi Campbell sau Alek Wek ar fi avut un copil, acesta ar fi fost Adut”, a mai spus Enninful.

Tânăra, originară din Sudanul de sud, are o poveste de viață incredibilă, presărată cu multe evenimente tragice. Din cauza războiului din țara sa, Adut și familia ei au fost nevoiți să fugă din calea conflictului, iar cel mai apropiat loc de refugiu a fost, la vremea respectivă, Kenya.

Primii ani din viață i-a petrecut într-o tabără de refugiați din țara africană, unde a cunoscut și foamea, și setea, și boala și lipsa de speranță. Când avea șapte ani, familia ei a emigrat în Australia, tărâmul unde micuța Adut a început să viseze din nou la o viață mai bună. Aici a luat contact cu lumea modei, care azi a răsplătit-o pentru anii grei de muncă pe care i-a trăit doar cu gândul de a-și depăși condiția.

Adut Akech are însă un gând care nu îi dă pace. Dacă vreodată va deveni cel mai bogat fotomodel din lume, în ochii celorlalți ea va fi tot o refugiată. Fotomodelul speră ca succesul ei să le inspire și pe alte tinere, să le arate că „negrul este frumos”, în același mod în care Naomi Campbell, Alek Wek și Lupita Nyong’o au făcut-o pentru ea. „În loc să-și urască aspectul fizic și să încerce să se ascundă sub haine, ar trebui să fie mândre de culoarea pielii. Nu permiteți altora să vă definească”, a mărturisit ea, într-un interviu acordat CNN.

ARTICOLE SIMILARE

Hygge, sau cum sa te bucuri intotdeauna de viata

realitatea

Gala Premiilor Oscar 2021, amânată cu două luni din cauza pandemiei de coronavirus

Andreea Damian

Regina Elizabeth a II-a are COVID-19. Cum se simte suverana

Andreea Damian

Iulia Vântur, la masa juriului cu Bendeac și Delia!

Andreea Damian

Detalii subtile din ținută care te pot ajuta să obții cu ușurință jobul de vis

Andreea Damian

Afla la ce evenimente poti merge in weekend-ul acesta!

realitatea

Scrie un comentariu