Tabu
CULTUREPEOPLESlider

Regina Elisabeta a II-a, 67 de ani de la încoronare

Astăzi se împlinesc 67 de ani de când Elizabeth Alexandra Mary Windsor a fost încoronată regina Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord.

În urmă cu 67 de ani, pe 2 iunie, a avut loc ceremonia de încoronare a reginei Elisabeta a II-a, la Westminster Abbey. Aceasta a fost condusă de Geoffrey Fisher, arhiepiscop de Canterbury.

Tânăra regină urcase pe tron la 25 de ani, după moartea tatălui său, regele George al VI-lea. Aceasta suferea de cancer la plămâni și a murit în somn la data de 6 februarie 1952. Vestea morții lui a surprins-o pe fiica sa, prințesa Elisabeta, într-o vizită oficială în Etiopia, într-un tur al Commonwealth împreună cu soţul său Philip, ducele de Edinburgh. Ea a fost imediat proclamată regină a Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord.

La ceremonia de încoronare au participat peste 7.000 de invitaţi.  Milioane de oameni au ascultat la radio sau au privit la televizor pentru prima dată o transmisiune făcută în direct a unui astfel de eveniment, potrivit agerpres.ro.

Rochia pe care regina a purtat-o la fastuoasa ceremonie a fost creată de designerul britanic Norman Hartnell. Aceasta a fost brodată cu simbolurile florale ale ţărilor din Regatul Unit şi ale celorlalte state din cadrul Commonwealth.

Regina Elisabeta a II-a este cel mai longeviv monarh în viaţă din lume, iar în istoria Regatului Unit are cea mai lungă domnie, depăşind-o pe regina Victoria (1837-1901) la 9 septembrie 2015.

ARTICOLE SIMILARE

Ce e de facut cand trendul actual nu ti se potriveste?

realitatea

Carmen Grebenișan a încins internetul cu două imagini. Cum arăta vedeta în tinerețe?

Tabu Tabu

Tutorial make-up: Transforma-te de Halloween!

realitatea

Celebritati amatoare de Sex Tape

realitatea

Florența ⎥ Primul muzeu al limbii italiene

Ciocîrlan

Celine Dion, super apariție la premiile Grammy 2024! Cum arată artista care se luptă cu o afecțiune incurabilă

Andreea Damian

1 comentariu

Scrie un comentariu