Home > Slider > Regina Elisabeta a II-a și prințul Filip s-au separat: trec săptămâni fără să se vadă unul pe celălalt

Regina Elisabeta a II-a și prințul Filip s-au separat: trec săptămâni fără să se vadă unul pe celălalt

regina

Acum doi ani, prințul Philip s-a retras din viața publică. De atunci, acesta își trăiește viața departe de fostele sale obligații regale și de soția sa, regina Elisabeta a II-a.

Pe 9 iulie 1947, suverana și prințul Philip, Duce de Edinburgh, s-au logodit. Patru luni mai târziu, cei doi s-au căsătorit și au întemeiat o familie. Deși au cea mai lungă căsnicie din lume, prințul a trăit mereu în umbra soției sale, iar de câțiva ani încoace acesta a devinit din ce în ce mai discret. Absența sa a fost observată și la evenimentul din 8 iunie, din Londra – Trooping the Color – în timpul căruia a fost sărbătorită a 93-a zi de naștere a reginei.

De-a lungul anilor, regina și soțul ei au continuat să se îndepărteze unul de celălalt. Nu pentru că s-au răcit relațiile, ci pentru că sunt în vârstă. Și, potrivit suveranei, bunicul prinților William și Harry merită „să se bucure de pensie”, a declarat o sursă apropiată reginei pentru The Express.

Din ziua în care prințul consort, care se apropie de vârsta de 100 de ani, a decis să se retragă din viața publică, el și regina trăiesc „vieți separate”, potrivit aceleași surse. Cei doi soți, care în curând vor celebra 72 de ani de căsătorie, au luat-o pe căi diferite. Aceștia petrec chiar și „săptămâni” bune fără să se vadă unul pe celălalt.

Prinţul Philip este cel mai vârstnic şi cel mai longeviv consort din istoria Marii Britanii. Regina, cu 5 ani mai tânără, l-a descris mereu drept „sprijin şi ghid constant” al său. Soţul suveranei britanice s-a retras oficial din viaţa publică în august 2017. Pe cât posibil, este însă prezent la evenimentele de familie.

Articole asemanatoare
prințul william
Prințul William, declarație neașteptată despre noua situație a fratelui său, Harry
Prințul Harry și Meghan Markle au fost eliminați din familia regală de la Muzeul Tussauds Londra
Regina
Regina Marii Britanii se machiază singură, cu excepția unei singure ocazii
Odată cu apariția seriei trei din The Crown, toată lumea și-a amintit de pălăria roz cu flori a Reginei

Regina Elisabeta a II-a și prințul Filip s-au separat: trec săptămâni fără să se vadă unul pe celălalt

by Andreea Damian   1 min
2