Tabu
Image default
CULTURE

Regizorul Richard Stan a plecat în SUA să lucreze cu vedetele de la Hollywood

Drei Ros, artistul hip-hop româno-american, împreună cu Richard Stan, regizorul român premiat în 2019 la New York cu trofeul ”Best Music Video Director” au lansat un proiect muzical care face referire la problemele legate de discriminare și rasism, cu care America se confruntă, practic, dintotdeauna.

Piesa ”Excuse My Accent” (“Scuză-mi accentul”) e un semnal de alarmă cu privire la drepturile omului și pune în evidență experiența imigranților din America. E o colaborare între artiștii Drei Ros (naționalitate româno-americană), RobYoung (afro-american) și Sharlene (de origine dominicană) și a fost produsă de The Donuts și MP808 (808 Mafia). Conceptul creat de regizorul Richard Stan are în spate o întreagă echipă de profesioniști care au contribuit, sub regia și îndrumarea lui, la transmiterea mesajului puternic împotriva rasismului.

regizorul richard stan
regizorul richard stan

3 artiști de naționalitate diferită – un singur mesaj!
Drei Ros – pe numele lui real, Andrei Roșca – e din Ploiești, dar locuiește în Statele Unite, unde s-a mutat în urmă cu 17 ani, pe când avea vârsta de 16 ani, devenind repede cunoscut în cultura muzicii urbane, manifestându-și pasiunea pentru muzică hip-hop și rimele freestyle. Acolo a colaborat, de-a lungul timpului, cu numeroși artiști, printre care Sean Paul, Rich The Kid, Juicy J și DJ Paul de la Three 6 Mafia. Despre ”Excuse My Accent”, artistul subliniează că “e mai mult decât o melodie pentru mine, e o revelație. Piesa nu se referă doar la povestea vieții mele, ci descrie viața multor imigranți care s-au mutat, din toată lumea, în Statele Unite pentru a trăi visul american. Trăim într-o perioadă în care diviziunea e mai accentuată ca niciodată și cred că lucrurile se vor schimba doar dacă vom decide să ne privim unii pe alții, în primul rând, ca ființe umane. Sper că această melodie va inspira și va uni oamenii în aceste momente grele cu care ne confruntăm ca țară și ca lume”. Sharlene, pe numele ei real Sharlene Tăulé, este o îndrăgită actriță, cântăreață și compozitoare de origine dominicană. Pentru Sharlene, „Excuse My Accent” ”e o melodie plină de semnificație! Exprimă un mesaj puternic pe care îl împărtășesc toți frațîi și surorile mele imigranți. Mă simt extraordinar să fac parte din acest proiect, alături de Drei și Rob. Sper din suflet că va veni ziua când vom putea cu toții aprecia și celebra fiecare accent și fiecare identitate, în parte”, a declarat artista dominicană.

scene din videoclip
scene din videoclip

RobYoung, compozitor și cântăreț american de culoare, și co-fondator al proiectului ”Excuse My Accent”, afirmă: „În calitate de compozitor, știi că ai creat un moment special prin muzică atunci când vezi conexiunea cu ascultătorii. Excuse My Accent este o frumoasă operă de artă, deoarece se extinde dincolo de limitele muzicale și e o transpunere a experiențelor umane din viața reală. E povestea celebrării prin luptă. Încă din momentul în care am început să scriu versurile și când, împreună cu Drei, am venit cu ideea, am conștientizat că nu e o simplă melodie, ci mai degrabă un imn al actualei mișcări.” Orchestrația cinematografică a fost creată de cunoscutul artist basarabean Alex Maaev, oferind videoclipului un impact emoțional mai intens.
Mesajul puternic transmis prin versuri de către Drei, Sharlene și Rob a fost transpus în imagini de către regizorul român Richard Stan, printr-un videoclip cel puțîn la fel de emoționant. Regizorul povestește că, în spatele acestui videoclip se regăsesc multe zile de pregătiri intense și ore întregi de cercetare și documentare despre realele probleme legate de drepturile omului, imigranți și rasism.

richard-stan-la-filmare
richard-stan-la-filmare

Filmările au avut loc în Los Angeles, iar pentru rolurile din videoclip s-a organizat un casting, la care s-au înscris online aproximativ 1000 de persoane, dintre care au fost selectate doar 60, într-o singură zi, personal, pentru fiecare rol în parte, de către regizor împreună cu Drei Ros și Tian Liu (Tigertail Production), de naționalitate chineză, care a organizat în mod profesionist întreg procesul de selecție. Ideea care stă la baza viziunii regizorului Richard Stan pentru acest videoclip este acțiunea filmului Lista lui Schindler – veți putea recunoaște în cadre Fetița în Roșu, rol interpretat aici de către o fetiță în vârstă de 4 ani, de origine mexicană. ”Pentru mine, Excuse My Accent este un proiect de suflet! Sunt cu adevărat încântat că am colaborat cu artiștii și actorii prezenți în videoclip – a fost un schimb de experiență unic. În spatele clipului a fost foarte multă muncă, pe care am depus-o alături de adevărați profesioniști în domeniu, pentru a evidenția cât mai intens mesajul piesei. Imigranțîi, traficul de persoane, xenofobia și drepturile omului sunt probleme reale cu care se confruntă nu doar cei din State, ci din întreaga lume. A fost unul dintre cele mai emoționante producții video pe care le-am realizat în S.U.A.”, a declarat regizorul Richard Stan.
În viitorul apropiat, cei doi au în plan să continue cu acest proiect, să realizeze inclusiv documentare pe tema această a rasismului. De asemenea, Drei a înregistrat în studio o piesă în colaborare cu Sean Paul – urmând Richard Stan să se ocupe de producția video – însă, momentan, situația pandemică îi ține pe loc. Sperăm că până la urmă, lucrurile să se amelioreze în lumea întreagă, pentru că fiecare să-și reia, în siguranță, activitățile

Drei Ros
https://instagram.com/Dreiros
RobYoung
https://instagram.com/robyoungmusic
Sharlene
https://instagram.com/sharlene
Executive Producer: Andrei „Drei Ros” Rosca
Directed by Richard Stan
https://instagram.com/iamrichardstan
www.richardstan.com
Video Producer: Tian Liu (Tigertail Productions)
https://instagram.com/tian.liu.dp
Music Production:
The Donuts:
https://instagram.com/wearethedonuts
MP808 (808 Mafia):
https://instagram.com/m.p808

 

ARTICOLE SIMILARE

Cel mai apreciat grup K-Pop BTS lansează balonul cu aer cald din pungi de plastic reciclate

Andreea Damian

SALVATORUL din Apuseni – condamnat la inchisoare!

Paranoid Park – un film marca Gus Van Sant

realitatea

Fibra naturală din gemuri și jeleuri previne răspândirea cancerului

realitatea

La metrou, pe LSD

Concertul JULIO IGLESIAS de la GALATI isi schimba locatia

Scrie un comentariu