Tabu
LIFESTYLE

Regula de aur pentru cei care au aer condiționat în casă

Experții au explicat de cât timp are nevoie, de fapt, aparatul de aer condiționat pentru a răci foarte bine o cameră.

„Pentru un aparat de aer condiționat funcțional, vă puteți aștepta, în general, să răcească o cameră de dimensiuni moderate (aproximativ 150-300 de metri pătrați) cu aproximativ 10 grade Fahrenheit în decurs de 15 până la 30 de minute”, spune fondatorul Air Conditioner Lab, Josh Mitchell.

Pentru spațiile mai mari sau locuințe întregi, sistemul central de aer condiționat are nevoie de ceva mai mult timp. Perioada de răcire poate varia de la 30 de minute la câteva ore, în funcție de diverși factori. Timpul de răcire variază în funcție de mai mulți factori specifici spațiului, unității AC și temperaturilor interioare și exterioare. Experții au subliniat elementele-cheie care influențează timpul de răcire pentru a vă ajuta să faceți o estimare.

„Dimensiunea unei camere afectează timpul necesar pentru răcire”, spune Aaron Adams, CEO al Aaron Services. „Camerele mai mari necesită mai mult timp pentru a atinge temperatura dorită, în comparație cu spațiile mai mici. Dacă aparatul de aer condiționat are nevoie de mult timp pentru a răci o zonă mare, poate fi pur și simplu o chestiune de dimensiunea respectivă”, explică el.

Astfel, o cameră mică (100-200 de metri pătrați) s-ar putea răci în 10-20 de minute, o cameră de dimensiuni medii (200-400 de metri pătrați) in 20-40 de minute, iar o cameră mare (+400 de metri pătrați) între 30 de minute și o oră.

„Aparatele de aer condiționat vin în diferite dimensiuni și niveluri de putere. O unitate care este prea mică pentru o cameră mare va avea nevoie de mai mult să răcească spațiul”, spune Josh Mitchell. „Dimpotrivă, o unitate prea mare poate răci camera rapid, provocând cicluri scurte și oprind dezumidificarea”.

Capacitatea de răcire a unui AC este măsurată în BTU (British Thermal Units.). De aceea, este esențial să aveți o unitate care să se potrivească cu dimensiunea spațiului pentru o răcire eficientă. De exemplu, o cameră de 300-450 de mp are nevoie de o unitate de 10.000 BTU pentru a se răci eficient.

Sursa: Tabu.RO

ARTICOLE SIMILARE

La Vita e Bella, filmul care ne oferă lecții de viață importante

Tabu Tabu

Coca Cola by Manolo Blahnik

realitatea

Secretul femeii de 45 de ani care arată ca o adolescentă de 17 ani

Antarctica pierde anual de șase ori mai multă gheață decât acum 40 de ani – potrivit NASA

realitatea

O studentă a inventat brățara care își schimbă culoarea în caz de hărțuire sexuală

realitatea

Cum calculează statul român nivelul de trai. Cu ce sumă se descurcă o familie lunar

Andreea Damian

Scrie un comentariu