Home > Slider > Regulă de aur privind alergatul în timpul pandemiei de coronavirus

Regulă de aur privind alergatul în timpul pandemiei de coronavirus

alergatul

Pe măsură că lumea se adaptează și practică distanțarea socială, rutinele noastre zilnice au fost afectate. Poate te-ai întrebat deja sau urmează s-o faci „Mai trebuie să mă îmbrac?”. Îți este într-adevăr foarte greu să stai în casă mai ales dacă ești o persoană extrem de activă.

Deși autoritățile ne recomandă să stăm în casă, măsurile adoptate ne permit totuși să alergăm în jurul locuinței. Exercițiile fizice sunt vitale pentru corpurile și mințile noastre, iar faptul că încă ne este permis să facem jogging în jurul blocului în mijlocul unei pandemii e mare lucru. Dar simplul act de a ieși afară ne pune în pericol, deci este clar că avem nevoie de o abordare mai inteligentă privind alergatul.

Ansys, o companie software din Pennsylvania (SUA), a creat o simulare pentru a arăta pericolele de infectare cu coronavirus atunci când alergi în spatele cuiva. Astfel, picăturile infectate de la o tuse sau un strănut pot rămâne suspendate în aer și pot ajunge până la șase metri distanță.

Ansys prezintă două scenarii: primul arată doi oameni care alergă unul lângă altul, în timp ce în al doilea persoanele sunt una în spatele celeilalte. În primul caz, când o persoană tuşeşte sau strănută, majoritatea stropilor se duc în spatele alergătorilor, nu în părțile laterale. În al doilea caz, persoana din spate va alerga chiar în aceste picături suspendate în aer.

Ar trebui să evităm să alergăm în grupuri. Expunerea voastră la persoanele bolnave în această situație ar trebui să fie minimă, întrucât cineva care are febră și tușește nu se va simți dornic de alergare. Când vă aflați într-un grup, vă puteți proteja păstrând distanța și evitând atingerile inutile ale mâinilor. Și, desigur, nu uitați să vă spălați pe mâini când reveniți de afară.

Articole asemanatoare
coronavirus
Noul coronavirus nu îşi pierde din putere. Anunțul îngrijorător al OMS
vară
Noul normal după 1 iunie. Unde ne vom distra vara aceasta
izolare
Revederea cu cei dragi pentru prima oară după două luni de izolare. 6 lecții din carantină
lampa bactericidă
Cum se folosește lampa bactericidă UV pentru a fi eficientă în prevenirea infecției cu noul coronavirus

Comenteaza acest articol

Regulă de aur privind alergatul în timpul pandemiei de coronavirus

by Andreea Damian   1 min
0