Tabu
CULTURESlider

Reguli de buna purtare la timpul prezent

Nu stiu daca e de la mine, dar mi se pare ca societatea noastra incepe sa ignore total faptul ca avem si niste reguli de buna purtare.

Vrem ca totul sa fie bine (pentru noi), ignoram binele celuilalt si ne comportam ca si cand totul ni se cuvine. Ne grabim tot timpul si in graba noastra ignoram prezenta si drepturile altora.

Asumarea responsabilitatilor/vinei este demult uitata. Toti gresesc, noi suntem victime. Din pacate, observ un trend in victimizarea asta exagerata. Ne-am transformat toti in niste adevarate drama queens.

Este simplu sa te plangi, e simplu sa dai vina pe politicieni, pe sistem, pe societate, pe oricine altcineva in loc de tine. Tu esti perfect, nu?

Articolul asta vine din frustrarile mele, acumulate in ultima perioada, de om la fel de victima ca restul, cu diferenta ca, de obicei, ma blamez mai mult pe mine decat pe altii. Iata, asadar, care ar fi cele cateva reguli care daca s-ar respecta intr-un procent multumitor, as fi mult mai fericita.

Reguli-de-buna-purtare-la-timpul-prezent1Traversatul strazilor/bulevardelor se face prin locurile autorizate (you know, chestiile alea cu dungi albe si negre de pe jos, care se numesc la fel ca animalul ala care seamana cu un cal dungat) si, in cazul locurilor cu semafoare, se traverseaza pe culoarea verde. Cand au fost introduse regulile astea sa stiti ca aveau o logica, la fel de multa logica o au si acum.

Aici am o problema mai mare cu parintii. Serios, nu sunteti singuri, nu mai traversati cu copilul/copiii, in carucior sau de mana, prin locuri neautorizate. In primul rand riscati (guess what) sa va calce masina, in al doilea rand, copiii inmagazineaza tot, degeaba o sa le explicati ca trebuie sa traverseze pe la trecere daca mami, tati sau orice alt adult pe langa care stau a traversat pe mijlocul strazii.

Nu sunteti singuri pe sosea! Cand ati dat examenul pentru carnet, ati invatat niste reguli de circulatie. Da, chiar si astea au fost facute cu o anume logica, nu sa va incurce pe voi, ci ca sa putem sta mai multi pe sosea fara sa ne pocnim… Nu voi intra in amanunte aici pentru ca e prea mult de spus.

La serviciu nu sunteti acasa! Lucrul in comunitate poate fi complicat. E greu sa suporti unele preferinte si tabieturi ale unui strain, cu care convietuiesti mai mult decat cu familia, numit colegul tau. Dar, pentru binele grupului trebuie sa invatam sa fim toleranti si sa cautam solutii de compromis.

Also, daca mood-ul tau nu este unul prietenos, incearca sa il faci sa para astfel. Risti sa schimbi mood-ul general al biroului si asta nu este tocmai bine.

Diferenta de varsta nu este o ierarhie… Fiecare varsta vine cu problemele ei. Ce inca nu s-a inteles, este ca daca varsta ta o depaseste pe altuia, nu ai niciun merit pentru asta si nu inseamna ca trebui sa nu ii respecti conditia de om/adult sau parerile. Varsta nu ne face mai intelepti, desi asa am fost invatati, decat daca am avut de la inceput material pentru asa ceva. In plus, argumentul varstei este irelevant (exemplu: tu ai x ani, ce stii tu despre asta?).

Last, but not least, pastreaza-ti locul in rand! Fie ca e vorba de coada de la magazinul de la colt, la supermarket, la doctor, la gara sau unde mai vreti Reguli-de-buna-purtare-la-timpul-prezent2voi, regula principala de buna purtare este sa nu te bagi in fata altuia. Aici intervine, din nou, lipsa de respect. Ok, inteleg, te grabesti (Breaking News: Toata lumea se grabeste) dar asta nu inseamna ca trebuie sa te bagi, cu nerusinare, in fata altcuiva. Inseamna ca trebuie sa iti calculezi mai bine timpul sau sa iti revizuiesti programul, pentru ca nu e vinovat cu nimic cel din fata ta.

Lista poate continua, dar in acest moment acestea mi-au atras atentia si am simtit nevoia sa le comentez.

In concluzie, haideti sa incercam sa ne respectam mai mult intre noi si poate o sa reusim, la un punct sa avem o viata mai frumoasa.

 

ARTICOLE SIMILARE

De ce a plecat Mihaela Rădulescu definitiv din România. Iată motivul real!

Andreea Damian

Sărbătoritul zilei

realitatea

Primii artisti care aterizeaza la AIRFIELD 2016!

realitatea

Dormi cu ventilatorul pornit? O idee bună, cu condiția să respecți anumite reguli

Andreea Damian

Sound of Bucharest | Armin van Buuren, show spectaculos la București

Andreea Damian

Stiai ca tinerii trimit in medie 3339 sms-uri pe luna?

realitatea

Scrie un comentariu