Tabu
Image default
LIFE & LOVESlider

Reinventarea cuplului în 50 de metri pătrați

Cum să ne păstrăm relația de cuplu în pandemie? Aceasta este deja o întrebare pe care ne-o puneam și în vremurile normale. Facem din rutină un aliat. O dată cu lockdown-ul, mediul de viață este supus restricțiilor, cuplul este pus la încercare.

Să stai închis în casă este un test pentru toată lumea: adulți, copii, cupluri, persoane singure, etc. Chiar și cei mai zen, profesioniștii în meditație, pot fi fragili. Această închidere, cauzată de un virus, generează o teamă de boală și o angoasă de moarte. În această perioadă, suntem invadați de gânduri negre – de distrugere, de evadare (visăm la păsări, steaguri). Cuplurile aflate la început sau a căror relație scârțâie vor fi mai supuse la certuri; nu mai au o cale de scăpare, de scufundare, nu mai au viață de birou care să le permită să respire.

Spre deosebire de cuplurile aflate în etapa fuzionale, există și cupluri „împărțite”: partenerii trăiesc împreună, dar unul lângă altul, fără a împărtăși nimic; fiecare are prietenii, ieșirile, hobby-urile sale. Iar odată cu pandemia, descoperă că nu au nimic de spus unul celuilalt, de împărtășit. Pe de altă parte, cuplurile puternice, capabile să păstreze distanța și care au umor, vor vedea mai puțin defectele celuilalt. Vor ieși câștigătoare din această criză.

Tensiunile în 50 mp sunt inevitabile

Consemnul dă naștere unor noi dispute: unul vrea să cumpere paste, celălalt refuză să intre în panică. Unul zice da, celălalt nu și joacă jocul „distanțării sociale”. Nu sunt posibile mici aranjamente pentru a face viața de zi cu zi mai ușoară (o ieșire cu amicii la barul preferat, un meci de fotbal în sală). Spaţiul obișnuit să fie împărțit 24 de ore pe zi pentru o perioadă nedeterminată de timp capătă multă importanță. Ne luptăm pe un metru pătrat. O grădină sau un balcon sunt zonele în care unul dintre cei doi poate merge să ia aer.

Dacă există un dormitor și o cameră de zi, fiecare își poate face una dintre camere. Ne întâlnim la masa, în bucătărie, care devine o zonă liberă. Riscul ar fi să își piardă ritualurile, să-și distrugă rutina liniștitoare. În 50 mp pentru doi, separați timpul de odihnă de timpul de lucru și de petrecere a timpului liber. Fă-ți patul, îmbracă-te dimineața (fii prezentabil în videoconferință). Trebuie să păstrăm ritmuri de socializare, mese la ore fixe, pauze, apeluri telefonice. Toate acestea previn apariția depresiei.

Pentru moment, toate cuplurile ar trebui să se concentreze pe esențial: să nu se îmbolnăvească de Covid-19. Creativitatea fiecăruia face posibilă suportând situația prin care trece toată lume împreună. Să faci ceva pentru tine este vital pentru cuplu. Tot ceea ce este „al treilea”, aduce exteriorul în interior, deschide ușile căminului. Provocați-vă, profitați de această „de-mobilitate” pentru a face în cele din urmă ceea ce amânați de multă vreme, din lipsă de timp: învățați chineză sau să cântați cu pahare. Pandemia este șansa cuplurile de a-și evalua așteptările, dorințele. Cei care sunt legați doar de creditul casei vor crede, probabil, că nu pot face asta. Cuplurile unite de la început vor fi cu atât mai puternice după această încercare.

Marea provocare: copiii

Ai nevoie de un program. Este o zi încărcată deja: cumpărături, curățenie, mese, școală online, jocuri. Războiul nervilor” Cu doi copii, greșeala ar fi să gestionezi câte unul. Rezultat: 1) nu ai niciodată un moment pentru tine, cu excepția când dorm de prânz. 2) copiii sunt supraexcitați, deoarece se simt abandonați de părintele absent și puși în competiție cu frații. Mai bine să le oferi copiilor roluri și sarcini, astfel încât să-l lași pe celălalt să lucreze sau să se relaxeze în fața unui desene animat.

ARTICOLE SIMILARE

Rochia cu decolteu Bardot | Cum să adopți tendința lansată de Kate Middleton

Andreea Damian

De ce ne place sexul?

Once Upon a Time in Hollywood va fi relansat cu scene suplimentare

Andreea Damian

Pierce Brosnan și „copiii” lui Robin Williams din Mrs. Doubtfire s-au reunit după 25 de ani

Andreea Damian

URA este noul trend în 2018 – potrivit unei reclame pentru pantofi

Dora Constantinovici

Hasbro lansează primul Monopoly care se activează vocal și nu se folosește de numerar

realitatea

Scrie un comentariu