Tabu
HEALTH Slider

Relația periculoasă dintre diabet și Covid-19

covid

Covid-19 ar putea provoca diabetul de la zero, crede un cercetător în diabet la King’s College din Londra, care dă drept exemplu cazul unui fost pacient infectat cu coronavirus, a cărui viață a fost pusă în pericol.

Mario Buelna, un american de 28 de ani, a fost iniţial diagnosticat cu Covid-19. Două săptămâni mai târziu, după ce părea a se recupera, s-a simţit slăbit şi a început să vomite. La 3 dimineaţa, în 1 august, a leşinat pe podeaua casei sale din Mesa, Arizona.

Paramedicii l-au dus la un spital din apropiere, unde medicii l-au internat la terapie intensivă. I-au spus că ar fi putut să moară. Diagnosticul lor – diabetul de tip 1 – l-a uimit şi l-a speriat. Nu avea antecedente de boală.

Cazuri similare reflectă o nouă îngrijorare cu privire la relaţia periculoasă dintre diabet şi Covid-19, care este studiată de medici şi oameni de ştiinţă din întreaga lume. Mulţi experţi sunt convinşi că Covid-19 poate declanşa apariţia diabetului – chiar şi la unii adulţi şi copii care nu au factorii de risc.

A fost deja bine documentat faptul că persoanele cu diabet se confruntă cu riscuri mult mai mari de boli grave sau deces dacă se infectează cu Covid-19.

În iulie, oficialii din domeniul sănătăţii din SUA au descoperit că aproape 40% dintre persoanele care au murit cu Covid-19 aveau diabet. Acum, cazuri precum cele ale lui Buelna sugerează că legătura dintre boli se desfăşoară în ambele sensuri.

„Covid ar putea provoca diabetul de la zero”, a spus dr. Francesco Rubino, cercetător în diabet şi preşedinte de chirurgie metabolică şi bariatrică la King’s College din Londra, scrie Mediafax.

ARTICOLE SIMILARE

Ianopauza aduce beneficii fantastice pentru sănătate dacă e ținută corect

Andreea Damian

Speak a cerut-o în căsătorie pe Ștefania. Moment unic la televizor

Tabu Tabu

Bob Dylan va lansa colecția country Travelin’ Thru, 1967-69 – cu Johnny Cash

realitatea

Cum putem salva planeta mâncând picioare de porc și burtă de vacă

Andreea Damian

Alaptatul in public – un subiect Tabu?

realitatea

De ce oamenii se întorc la partenerii care îi rănesc? Explicația specialiștilor

Tabu Tabu

Scrie un comentariu