Tabu
Image default
lifestyle

Republica Dominicana: locul în care înoți cu delfinii

Destinația perfectă pentru va­canță în Hispaniola (Mica Spa­nie) lui Columb este, fără îndoială, Punta Cana, o sta­­țiu­ne cu peste 40 de resorturi aflate chiar pe malul mă­rii unde totul este all inclusive (acest serviciu dominica­nii l-au inventat, turcii l-au ,,împrumutat“ și cu asta am spus tot). Kilometri de plajă cu nisip alb și fin unde, în loc de umbrele, ai pădure de palmieri, iar apa este incredibil de limpede, de albastră.

Vă recomand lanțul hotelier RIU pentru că serviciile sunt excelente și pentru că ai un avantaj: dacă te plictisești de restaurantele resortului, te poți duce la celelalte RIU (patru la număr) care se află unul lângă altul, formând un mic orășel. Mâncarea este di­ver­să și foarte multă (excelează în pre­pa­ra­rea homarului cu sos de ghimbir și a în­ghe­țatei din papaya).

Clima e formidabilă: 28-29°C cu briză (decembrie-februarie e vârf de sezon).

Acolo toată lumea salută pe toată lumea, flirtează, râde, cântă și dansează.

Dacă nu lenevești la plajă răsfățându-te cu un cocktail (Copacabana e o nebunie), poți învăța direct pe plajă să dansezi salsa sau tradiționalul lor merengue sau, neapărat, să te duci în excursii. În holul hotelului există agenții la care trebuie să faci rezervare cu cel pu­țin o zi înainte. Excursiile nu costă mai mult de 100 de do­lari a­me­ricani/persoană, iar dis­tracția cu adevărat me­morabilă e „Să înoți cu del­finii!“ De de­parte cea mai ne­aș­­teptată experien­ță. Se zice că delfinii îți dau o stare de ex­taz prelungit. Pentru a ne zbengui cu ei 25 de minute, am mers până pe Dolphin Island (cam o oră și jumătate de Punta Cana) un spa­țiu amenajat la 5km de țărm.

Trebuie să știi să înoți (dacă nu, alege altă excursie pen­tru copii; dezavantajul e că stai doar 7 minute cu delfinii). După un film de prezentare cu regulament strict, eram pregătiți, dar adrenalina își începuse să proceseze senzațiile: nerăbdare, curiozitate, teamă, duioșie, fericire. Când vine delfinul și te sărută sau stă lipit de tine lăsându-te să-l mângâi (senzația e ca și cum ai atinge o bucată de mătase foarte fină și umedă), dând din aripioare și scoțând sunetele pe care le cunoaștem cu toții de la faimosul Flipper, nu-ți vine să crezi că e real.

Ce te șochează în Republica Do­minicană? Când ieși din resort unde totul e foarte curat și luxos, dai de o mizerie de ne­descris. Drumurile sunt pline de gropi, carnea se vinde direct pe marginea drumului, oamenii trăiesc în colibe sau în case foarte mici acoperite în întregime cu gratii, iar cel mai inconștient lucru pe care-l poți face acolo, ca turist, e să închiriezi o mașină și să te duci de unul singur să explorezi insula. Nu au semne de circulație, nu au limită de viteză, adică cine are pricepere, curaj și noroc are prioritate! Bugetul pentru o vacanță în Republica Do­minicană depinde de resort și de perioadă.

Pentru un sejur de 14 zile, 5 stele all inclusive, tariful a­junge la  2.300 eu­ro/ pers (biletul de avion – 1.100 euro). Vestea bună e că de anul acesta România nu mai are nevoie de viză pentru Republica Dominicană, lucru ce te scutește de plata a 100 de euro.

 

De vizitat în împrejurimi

— capitala Santo Domingo (primul oraș din Lumea Nouă unde se află și prima catedrală construită)

— safari (să vezi cum trăiesc cu adevărat dominicanii, cum se face cafeaua și mai ales cum se fac țigările din foi)

— să vizitezi Saona Island care este în patrimoniul național; pe insulă ajungi cu catamaranul cam în două ore (pe vas e fiesta, e senzațional), iar insula e un vis: aici totul e virgin, nu se află nimic construit decât 2-3 colibe unde turiștii pot mânca și bea ceva

De neratat

— să privești stele de mare într-un loc unde apa îți ajunge până la mijloc, chiar dacă te afli la 1 km de țărm (ei îi spun piscină națională)

— snorkeling în spații special amenajate în largul mării

Ce poți să cumperi

— shopping-ul în Dominicană îl faci cu pessos sau cel mai bine cu dolarii americani și te poate costa puțin sau foarte mult; aici totul se negociază, mai puțin în magazinele tip market. Când ți se spune un preț trebuie neapărat să ajungi la jumătatea lui;

— bijuterii din aur și argint cu Larimar — piatra care se găsește doar acolo — sau cu Amber — cel mai curat chihlimbar;

— statuete din lavă sau abanos, iar simbolul e ,,sărutul dominican;

— rom Brugal, cafea Santo Do­min­go, mama Juana (localnicii îi spun viagra dominicană) este o băutură foarte tare făcută din diverse rădăcini și plante macerate, țigări de foi.

ARTICOLE SIMILARE

Britney Spears vrea să fie criogenată după moarte

realitatea

Zvonurile despre moartea lui Jackie Chan nu sunt adevărate

realitatea

Cindy Crawford, pe coperta Vogue, la 42 de ani

realitatea

Paris Hilton, în arest – FOTO

realitatea

UNVEILED: Meet the Makers Behind the Labels

realitatea

Torimagia

realitatea

Scrie un comentariu