Tabu
Image default
BEAUTY

“Reșapare” de toamnă

Tenul mi se părea tern și obosit. Hello! Te-ai odihnit, ai fost la mare… Ca să nu mai spun câte capilare sparte mi-am des­co­perit pe piele în lumina albă a soarelui. Despre celulită și fermitate… no comment. Lumea din jur mă asigura că nu este chiar așa de grav cum spun eu.

A existat și o excepție, e adevărat. Una dintre vecinele mele bine­voi­toare a fost extrem de drăguță și elegantă în exprimare. Mi-a spus foarte convingătoare că arăt chiar bine pentru vârsta mea. Așa mă gândeam și eu. Dar a folosit și replica ei la ceva pentru că m-am hotărât să cer ajutorul Danei Popoiu, medic specialist dermatolog la Clinica Dermestetica.

Cum pot să reduc daunele provocate de stres, obo­seală, soare sau alimentație? În consecință, m-am programat la Dana pentru o consultație. După ce i-am povestit despre minidepresia mea, s-a uitat la mine cu mare atenție și mi-a spus că pot să iau un Xanax pentru că, în rest, nu am mari probleme.

Tenul tern și fără strălucire se rezolvă cu o microdermabraziune, iar cealaltă problemă, venectaziile, cu niște ședințe de laser vascular. Åži gata. Microdermabraziunea, supra­numită și „facelift instant”, este una dintre cele mai recente tehnici de îngrijire și înfrumusețare a pielii, alternativa eficientă la procedeele invazive și costisitoare ale esteticii tradiționale.

Datorită vacuumului, este ridicată o mică por­țiune din piele și sunt împinse asupra ei, sub presiune, microcristale perfect rotunde care abrazează pielea și îndepăr­tează impuritățile, celulele moarte, curăță porii, atenuează ridurile fine și petele superficiale, îmbunătățesc aspectul cicatricilor postacneice, măresc tonusul și elasti-citatea cutanată, stimulează diviziunea celulară și sinteza de colagen și reactivează funcțiile pielii.

Organismul interpretează fisurarea și îndepărtarea stratului cornos ca pe o agresiune, drept urmare, stratul bazal este stimulat să sintetizeze celule noi pentru refacerea epidermei. Rezultatul este o piele nouă cu textură și culoare uniformă. După procedură, am avut pielea puțin roșie, dar până seara roșeața a dispărut. Tratamen­tul se repetă la interval de 3-4 săptă­mâni și înlocuiește cu succes ședința lunară de curățare a tenului la cosmetică.

Cea de-a doua problemă m-a cam speriat. Cum spuneam mai sus, Dana a constatat că am venectazii, chestie care în mintea mea a sunat îngrozitor. De fapt, înseamnă proble­me vasculare, vase sparte, va­rice, capilare la vedere. Din fericire, eu nu am varice sau alte probleme mai grave, ci doar niș­te capilare sparte, așa că după câteva ședințe de tratament cu laser vascular, sunt ca nouă. Principiul metodei este fototermo­liza selectivă a vasului, fără afectarea țesutului înconjurător. Fasciculul laser traversează pielea și termocoagulează vasul care, golit de sânge, nu mai este vizibil.

Acest tratament este o metodă sigură și eficientă pentru femei, băr­bați, copii și bătrâni, indiferent de tipul de piele sau fototip. Anumite leziuni, vasele spar­te, steluțele vasculare sau micile an­gi­oame, dispar după doar câteva spoturi luminoase, în timp ce altele se estompează după mai multe ședințe de tratament. Inițial, m-am speriat pentru că am crezut că este du­re­ros, dar nu este deloc, tot ce simți este o pișcătură.

Acesta este unul dintre marile avantaje ale acestei metode, pe lângă faptul că nu presupune injecții, nu necesită timp de recuperare făcând parte din procedurile de tip „lunch­ti­me“, adică se pot face în pauza de prânz. În cazul leziunilor mici, așa cum sunt ale mele, re­­zultatele se văd imediat, iar în cazul leziunilor mari, rezultatele de­vin vizibile după două săptămâni.

ARTICOLE SIMILARE

Cum arata MIHAELA RADULESCU la 20 ani! Te crucesti!!!

Tunsori de adoptat dacă ai peste 50 de ani

Andreea Damian

Sephora rupe colaborarea cu fiica lui Lori Loughlin din cauza scandalului de corupție

Andreea Damian

Cum afli dacă ai alergie la un produs de înfrumusețare?

Andreea Damian

De ce suntem atât de obsedate să avem gene lungi?

Andreea Damian

Video: Poveste de dragoste intre Scarlett Johansson si Matthew McConaughey

Scrie un comentariu