Home > beauty > “Reșapare” de toamnă

“Reșapare” de toamnă

Tenul mi se părea tern și obosit. Hello! Te-ai odihnit, ai fost la mare… Ca să nu mai spun câte capilare sparte mi-am des­co­perit pe piele în lumina albă a soarelui. Despre celulită și fermitate… no comment. Lumea din jur mă asigura că nu este chiar așa de grav cum spun eu.

A existat și o excepție, e adevărat. Una dintre vecinele mele bine­voi­toare a fost extrem de drăguță și elegantă în exprimare. Mi-a spus foarte convingătoare că arăt chiar bine pentru vârsta mea. Așa mă gândeam și eu. Dar a folosit și replica ei la ceva pentru că m-am hotărât să cer ajutorul Danei Popoiu, medic specialist dermatolog la Clinica Dermestetica.

Cum pot să reduc daunele provocate de stres, obo­seală, soare sau alimentație? În consecință, m-am programat la Dana pentru o consultație. După ce i-am povestit despre minidepresia mea, s-a uitat la mine cu mare atenție și mi-a spus că pot să iau un Xanax pentru că, în rest, nu am mari probleme.

Tenul tern și fără strălucire se rezolvă cu o microdermabraziune, iar cealaltă problemă, venectaziile, cu niște ședințe de laser vascular. Åži gata. Microdermabraziunea, supra­numită și „facelift instant”, este una dintre cele mai recente tehnici de îngrijire și înfrumusețare a pielii, alternativa eficientă la procedeele invazive și costisitoare ale esteticii tradiționale.

Datorită vacuumului, este ridicată o mică por­țiune din piele și sunt împinse asupra ei, sub presiune, microcristale perfect rotunde care abrazează pielea și îndepăr­tează impuritățile, celulele moarte, curăță porii, atenuează ridurile fine și petele superficiale, îmbunătățesc aspectul cicatricilor postacneice, măresc tonusul și elasti-citatea cutanată, stimulează diviziunea celulară și sinteza de colagen și reactivează funcțiile pielii.

Organismul interpretează fisurarea și îndepărtarea stratului cornos ca pe o agresiune, drept urmare, stratul bazal este stimulat să sintetizeze celule noi pentru refacerea epidermei. Rezultatul este o piele nouă cu textură și culoare uniformă. După procedură, am avut pielea puțin roșie, dar până seara roșeața a dispărut. Tratamen­tul se repetă la interval de 3-4 săptă­mâni și înlocuiește cu succes ședința lunară de curățare a tenului la cosmetică.

Cea de-a doua problemă m-a cam speriat. Cum spuneam mai sus, Dana a constatat că am venectazii, chestie care în mintea mea a sunat îngrozitor. De fapt, înseamnă proble­me vasculare, vase sparte, va­rice, capilare la vedere. Din fericire, eu nu am varice sau alte probleme mai grave, ci doar niș­te capilare sparte, așa că după câteva ședințe de tratament cu laser vascular, sunt ca nouă. Principiul metodei este fototermo­liza selectivă a vasului, fără afectarea țesutului înconjurător. Fasciculul laser traversează pielea și termocoagulează vasul care, golit de sânge, nu mai este vizibil.

Acest tratament este o metodă sigură și eficientă pentru femei, băr­bați, copii și bătrâni, indiferent de tipul de piele sau fototip. Anumite leziuni, vasele spar­te, steluțele vasculare sau micile an­gi­oame, dispar după doar câteva spoturi luminoase, în timp ce altele se estompează după mai multe ședințe de tratament. Inițial, m-am speriat pentru că am crezut că este du­re­ros, dar nu este deloc, tot ce simți este o pișcătură.

Acesta este unul dintre marile avantaje ale acestei metode, pe lângă faptul că nu presupune injecții, nu necesită timp de recuperare făcând parte din procedurile de tip „lunch­ti­me“, adică se pot face în pauza de prânz. În cazul leziunilor mici, așa cum sunt ale mele, re­­zultatele se văd imediat, iar în cazul leziunilor mari, rezultatele de­vin vizibile după două săptămâni.


Comenteaza acest articol

“Reșapare” de toamnă

by realitatea   2 min
0