Tabu
LIFESTYLESlider

Restaurantul unui român, din New York, acuzat de sexism: interzice femeilor singure să mănânce la bar

Nello, celebrul restaurant de lux din New York, deținut până nu demult de afaceristul român Nelu Bălan, întâmpină din nou probleme din cauza recenziilor negative pe care le-a primit în ultimul an de la clienții săi. Se pare că patronul localului, care servește preparate italienești, interzice femeilor neînsoțite să mănânce la bar și le invită „respectuos” să ia masa în restaurant sau pe terasă.

Clementine Crawford, un brand manager la o agenție britanică de marketing, a scris un eseu – The night I was mistaken for a call girl – în care a detaliat incidentul. Crawford spune că este o clientă fidelă a restaurantului și cina adesea la bar, singură, atunci când călătorea la New York în interes de serviciu. Dar recent, un chelner i-a cerut să stea la o masă, în restaurant. S-a conformat! Cu altă ocazie, a observat că bărbaților le era permis să mănânce la bar. Femeile erau în continuare „interzise”!

„De ce, m-am întrebat, eram deodată tratată atât de rece? Cu siguranță, în toată America, clientul nu era regele – sau, în acest caz, regina? După o mică investigație, am constatat că proprietarul era pornit pe prostituatele care mișună prin Upper East Side, în căutare de o <<pradă>> nouă”, a scris Clementine Crawford, pe site-ul Drugstore Culture.

În cele din urmă, Clementine s-a certat cu proprietarul, un anume Thomas Makkos. Bărbatul nu se lasă înduplecat, deși femeia îi spune că vinea frecvent să ia masa în restaurantul lui. Aceasta descrie experiența de la Nello drept o palmă emoțională peste față, adăugând că societatea continuă să trateze femeia diferit. „Patronii obiectifică femeia singură, o sexualizează, o pune într-o cutie de comori cu plăceri”, crede ea.

Povestea ei nu a rămas neauzită, mii de oameni fiind de acord cu Clementine. Tratamentul aplicat femeilor singure este „absolut de neiertat”. După publicarea acesti recenzii, reprezentanții restaurantului au refuzat că comenteze.

Anterior, localul a fost făcut praf de criticul culinar Sam Sifton, în „New York Times”, din cauza atitudinii patronului și a mâncării prea scumpe. Pe atunci, șef era românul Nelu Bălan, originar din Botoșani. Acesta a reușit să-i strice cheful de mâncare criticului culinar, după ce a fost zărit scuipând pe asfaltul din fața localului sau, înțesat de oameni. Mai mult, și aspectul neîngrijit al patronului l-a enervat pe specialist.

Nello este recunoscut drept un restaurant de lux, care servește mâncare mediocră și prețuri ridicol de mari, scrie The New York Post. Un pahar cu apă costă 12 dolari, unul cu vin 17 dolari, iar un Martini, 22 de dolari. În 2008, un bărbat a postat pe o rețea de socializare nota sa de plată, spunând că a cheltuit 47.000 de dolari pe o cină de șase persoane. Printre cei care i-au calcat pragul se numără Pierce Brosnan, Mickey Rourke, Kate Moss, Sean Penn, Angelina Jolie, dar și Gheorghe Hagi și Ion Tiriac.

Nelu Bălan a părăsit afacerea, lăsându-i-o partenerului său, Thomas Makkos. În 2009 câţiva foşti chelneri de la restaurantul Nello l-au dat în judecată pe Bălan, acuzându-l că şi-a însuşit peste 100.000 de dolari pe an din bacşişurile lor. Bărbatul a mai fost implicat într-o serie de fraude financiare, acesta datorând fiscului peste 1 milion de dolari.

ARTICOLE SIMILARE

Oamenii fericiți nu se uită la televizor

realitatea

Prinţesa Martha Louise a Norvegiei se iubește cu ghidul spiritual al vedetelor de la Hollywood

Andreea Damian

Gabi Cristea, implicata intr-un accident de masina. Credea ca l-a omorat!

Eva Longoria dezvăluie secretele unei vieți fericite și echilibrate

Andreea Damian

Cinci dureri pe care să nu le ignoraţi

realitatea

A început „Litoralul pentru toți“.  Prețuri cu 70% mai mici decât în sezon

Andreea Damian

Scrie un comentariu