Tabu
Image default
LIFESTYLE

Restricții europene privind adăugarea microplasticelor în produse

Comisia Europeană a adoptat luni noi măsuri care restricţionează microplasticele adăugate în mod intenţionat în produse în temeiul legislaţiei REACH a UE privind substanţele chimice.

Noile norme vor împiedica eliberarea în mediu a aproximativ o jumătate de milion de tone de microplastice.

Aceste norme vor interzice vânzarea de microplastice ca atare şi de produse la care s-au adăugat microplastice în mod intenţionat şi care eliberează microplasticele respective atunci când sunt utilizate. Atunci când acest lucru este justificat în mod corespunzător, se aplică derogări şi perioade de tranziţie pentru ca părţile afectate să se adapteze la noile norme.

“Interzicerea microplasticelor adăugate în mod intenţionat răspunde unei preocupări majore pentru mediu şi sănătatea oamenilor. Microplasticele se găsesc în oceane, în râuri şi pe uscat, precum şi în alimente şi în apa potabilă. Restricţiile de astăzi vizează particulele foarte mici, dar reprezintă un pas important în direcţia reducerii poluării provocate de om”, a declarat comisarul pentru mediu, oceane şi pescuit, Virginijus Sinkevicius.

Restricţia adoptată luni utilizează o definiţie largă a microplasticelor – aceasta acoperă toate particulele de polimeri sintetici sub 5 mm care sunt organice, insolubile şi rezistă degradării. Scopul este de a reduce emisiile de microplastice adăugate în mod intenţionat care provin de la un număr cât mai mare de produse.

Sursa: Tabu.RO

ARTICOLE SIMILARE

GENA DIVORTULUI loveste in femei!

Mobilă fantasy

realitatea

Dulciurile, tentația interdicției

realitatea

Fursecurile din doar două ingrediente, ideali și în dietă și în post

Andreea Damian

Ce și cum trebuie să gătim pentru a mânca mai sănătos

Andreea Damian

Mărturisirile unei însoțitoare de bord pe un private jet

Andreea Damian

Scrie un comentariu