Tabu
lifestyle

Restul e tăcere triumfă la premiile Gopo

Restul e tăcere și Boogie și-au confirmat statul de favoriți ai celei de-a treia ediții a Premiilor, filmul lui Nae Caranfil adjudecându-și nu mai puțin de 8 statuete Gopo, printre care se numără pentru Cel mai bun film, Cel mai bun scenariu.

Compozitorul francez Laurent Couson, autorul coloanei sonore a filmului regizat de Caranfil, a cucerit trofeul pentru Cea mai bună muzică originală. Couson este primul francez care cucerește un trofeu Gopo la o categorie competitivă.

Boogie a cucerit 4 Premii Gopo la categorii importante: actorii Anamaria Marinca (Gopo pentru Cea mai bună actriță într-un rol principal) și Mimi Brănescu (Cel mai bun actor într-un rol secundar) și regizorul Radu Muntean (Cea mai bună regie) au urcat, pe rând, pe scenă pentru a-și primi trofeele.

Dragoș Bucur, câștigătorul Premiului Gopo pentru Cel mai bun actor într-un rol principal, a fost unul dintre marii absenți ai serii. 

Nici Nunta mută, nici Cocoșul decapitat nu au plecat cu mâna goală de la Premiile Gopo: Dana Roșeanu și Ioana Ioniță (Nunta mută) au fost votate de profesioniștii din industria de film din România performerele anului la categoria machiaj și coafură, în vreme ce regizorul Radu Gabrea (Cocoșul decapitat), absent de la decernare, a primit Premiul Special Cotidianul pentru cea mai bună ecranizare.

Pentru a doua oară în istoria de trei ediții a Galei Premiilor Gopo, premiul pentru Cel mai bun scurt metraj a mers la Radu Jude: producția HiFilm Alexandra a fost filmul care i-a convins pe majoritatea votanților că merită să fie răsplătit cu o statuetă Gopo. Deși nu a ajuns la Gală, Thomas Ciulei și-a adjudecat primul Gopo din carieră, filmul său multi-premiat Podul de flori fiind ales Cel mai bun documentar românesc lansat în 2008.

Jiri Menzel se află și el, de aseară, în palmaresul Premiilor Gopo, pelicula În slujba regelui Angliei / I Served the King of England (Cehia-Slovacia, 2006) fiind aleasă Cel mai bun film european distriubuit pe marile ecrane din România în 2008. Ca de obicei, trofeul a fost înmânat distribuitorului român al lung metrajului, MediaPro Distribution.

Cele mai reușite momente din Gala Premiilor Gopo vor putea fi urmărite la televizor sâmbătă, 7 martie, la ora 23:15, pe Realitatea TV. Gala Premiilor Gopo este organizată de Asociația pentru Promovarea Filmului Românesc (APFR), cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei și al Fratelli Studios. 

ARTICOLE SIMILARE

Paris Hilton și-a arătat bikinii la Cannes

realitatea

Danemarca, record la cel mai lung catwalk din lume

realitatea

Craig David în România

realitatea

Ce citește cea mai fericită fată din lume?

realitatea

Lady GaGa își pierde creativitatea prin vagin

realitatea

Mica de la Abracadabra, RESEMNATA in fata bolii crunte! Mesaj EMOTIONANT de pe patul de spital!

Scrie un comentariu