Home > Lifestyle > culinar tabu > Reteta de toamna – Cidru de mere

Reteta de toamna – Cidru de mere

Daca sunteti fani ai bauturilor racoroase si dulci pe timpul toamnei, cidrul de mere facut acasa vine ca un ajutor. Reteta este potrivita si pentru incepatori pentru ca nu are un nivel de dificultate ridicat in ceea ce priveste prepararea. De asemenea, aceasta bautura este mult mai sanatoasa decat cea gasita in comert, iar gustul este mai intens si racoritor, mai ales daca cidrul este servit de la frigider.

Ingrediente pentru cidrul de mere facut in casa:

  • 6 kg mere
  • 1,5 kg zahar
  • 2 l apa

Cidrul se prepara din mere foarte coapte. Se taie merele in bucati mici sau se zdrobesc si se pun intr-un vas mai mare. Intre timp se topeste jumatate din cantitatea de zahar impreuna cu putina apa pana se transforma intr-un sirop fierbinte. Acest sirop se toarna peste mere si se lasa sa se raceasca. Se acopera bine vasul in care stau acum merele si siropul si se lasa sa fermenteze pentru cateva zile.

In fiecare zi se amesteca ingredientele bine astfel incat sa se omogenizeze intreaga compozitie. Dupa aproximativ trei zile, se mai adauga in vas un alt sirop cald facut din 2l de apa si restul de zahar. Se acopera vasul cu o panza curate si se lasa sa fermenteze in loc racoros si la intuneric. Dup ace fermentarea s-a incheat, se trage cidrul de mere intr-un vas mai mic.

Pritocirea se repeat de cateva ori pana cand cidrul se limpezeste. Dupa acesta s-a limpezit se pune in sticle si se baga in frigider pentru a fi servit rece. Pentru un gust si mai intens, puteti adauga si cateva bucatele de mere taiate marunt si cateva cuburi de gheata, deasupra paharului. Acest lucru ajuta si la décor, dar ii confera si un gust aparte in momentul in care este servit.

Articole asemanatoare
Cea mai veche rețetă culinară din lume a fost descifrată – are 4000 de ani
SALATOTECA TABU PREZINTĂ: PUI SERIOS CU CHEF DE SFECLĂ și PUI LĂMÂIOS
Elle Macpherson
Elle Macpherson a împărtășit rețeta ei de mousse cu ciocolată și avocado
Martisor dulce – Prajitura fina cu nuci

Comenteaza acest articol

Reteta de toamna – Cidru de mere

by realitatea   1 min
0