Home > Lifestyle > culinar tabu > Reteta dietetica – ciulama de pasare

Reteta dietetica – ciulama de pasare

Desi smantana impreuna cu untul si carnea nu sunt cele mai bune combinatii in momentul in care esti la regim, consumate in cantitati modeste si fara paine, ar putea fi un adevarat rasfat. Gustul nu este greoi, mai ales daca alegeti carnea de pasare, iar pentru masa de pranz aduce satietatea de care avem nevoie pentru intreaga zi.

Ingrediente pentru 4 portii:

  • 1kg carne de pasare
  • 1 morcov
  • 1 radacina patrunjel
  • 200ml supa de zarzavat
  • 2 linguri faina
  • 50g unt
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • 100ml smantana
  • Sare

Pentru inceput, puneti carnea de pasare curatata si spalata la fiert. Puneti si morcovul si radacina de patrunjel in acelasi vas in care este carnea, dar nu le taiati inca pentru a obtine o supa limpede. Adaugati si un varf de sare pentru a capata gust. Dupa ce fierb, luati carnea si zarzavatul din cratita, dar mai lasati lichidul putin. Cand incepe sa clocoteasca, se adauga faina amestecata cu putina apa. Toata aceasta compozitie se mai fierbe inca 15 minute.

Intre timp se taie carnea in cubulete pentru ca ciulamaua sa aiba o textura mai fina. Se trage vasul cu sosul obtinut de pe foc. Se adauga treptat untul, smantana si bucatile de carne fiarta. Se amesteca bine pana cand tot continutul se omogenizeaza. Daca doriti ca sosul sa capete o nuanta acrisoara, puneti si o lingura de zeama de lamaie, dupa fierbere.

Pana la servire, se tine vasul cu ciulamaua de pasare intr-un alt vas cu apa fierbine. Asta pentru a-si pastra temperatura si a putea fi consumata calda. Ciulamaua de pasare, in aceasta combinatie, are aproximativ 200 k/cal pe 100g. De preferat ar fi sa nu fie consumata cu mai mult de o felie de paine, pentru ca deja are in compozitie faina.

Pofta buna!


Articole asemanatoare
O serie de retete delicioase din bucataria greceasca…Grecesc sau romanesc?
Bucataria Mexicana – un adevarat ospat plin de delicatese
Bucataria dietetica – Legume la cuptor cu mozzarella
Reteta de vara – Vinete umplute

Comenteaza acest articol

Reteta dietetica – ciulama de pasare

by Alexandra Tipter   1 min
0