Home > Lifestyle > culinar tabu > Reteta dietetica – dovleac copt cu sos de nuci

Reteta dietetica – dovleac copt cu sos de nuci

Ingrediente:

  • 4 felii mai mari de dovleac
  • 200g nuci macinate
  • 2 linguri zahar sau miere
  • 2 linguri unt
  • 2 linguri ulei
  • 200 ml lapte
  • sare, piper, nucsoara

Taiati dovleacul in rondele cu grosimea de 8 – 10cm, apoi pe acestea jumatati, pentru a obtine doua arcuri mari de cerc, ca doua „barcute”. Curatati semintele si miezul moale care le tine. Ungeti cu ulei dovleacul si puneti-I la copt, la cuptor, la foc potrivit. Pentru sos, amestecati nucile cu zaharul sau mierea si cu laptele caldut, pana cand amestecul devine omogen si spumos. Puneti untul topit si continuati amestecarea 3 minute, apoi tur­nati sosul peste dovleacul fierbinte scos din cuptor. Condimentati, dupa plac, cu sare, piper, nucsoara

Articole asemanatoare
dieta
Dieta ideală după Paște. Cum dai jos kilogramele luate de Sărbători
dieta
Dieta care inversează procesul de îmbătrânire
dietă
Dieta scăzută de sulf. Ce presupune și cum ne poate prelungi viața
De ce merită să aștepți și să consumi dovleacul de toamnă – iarna

Comenteaza acest articol

Reteta dietetica – dovleac copt cu sos de nuci

by realitatea   <1 min
0