Home > Lifestyle > culinar tabu > Reteta dietetica – dovleac copt cu sos de nuci

Reteta dietetica – dovleac copt cu sos de nuci

Ingrediente:

  • 4 felii mai mari de dovleac
  • 200g nuci macinate
  • 2 linguri zahar sau miere
  • 2 linguri unt
  • 2 linguri ulei
  • 200 ml lapte
  • sare, piper, nucsoara

Taiati dovleacul in rondele cu grosimea de 8 – 10cm, apoi pe acestea jumatati, pentru a obtine doua arcuri mari de cerc, ca doua „barcute”. Curatati semintele si miezul moale care le tine. Ungeti cu ulei dovleacul si puneti-I la copt, la cuptor, la foc potrivit. Pentru sos, amestecati nucile cu zaharul sau mierea si cu laptele caldut, pana cand amestecul devine omogen si spumos. Puneti untul topit si continuati amestecarea 3 minute, apoi tur­nati sosul peste dovleacul fierbinte scos din cuptor. Condimentati, dupa plac, cu sare, piper, nucsoara

Articole asemanatoare
Cum arată dieta ideală care va salva şi viețile noastre și planeta
Foarte bogată în grăsimi, extrem de populară și totuși, care e problema cu dieta keto
dieta mediteraneană
Dieta mediteraneană, cea mai bună dietă a anului 2019
știri medicale
Știrile medicale false ne afectează serios sănătatea

Loading...

Comenteaza acest articol

Reteta dietetica – dovleac copt cu sos de nuci

by realitatea   <1 min
0