Home > Lifestyle > culinar tabu > Reteta pentru Craciun – Muschi de porc cu spanac in foi de placinta

Reteta pentru Craciun – Muschi de porc cu spanac in foi de placinta

Mai e o zi pana in Ajun si inca nu v-ati hotarat ce sa puneti pe masa de Craciun? Ne-am gandit sa va ajutam cu o reteta delicioasa si speciala. Poate v-ati plictisit de clasica friptura de porc.

In orice caz, traditia ne spune ca de Craciun se mananca porc, asa ca nu ne vom abate de la acest obicei, doar vom improviza un pic si vom adauga si alte arome decat cele obisnuite.

Reteta este pentru 6 portii si prepararea ei dureaza aproximativ 90 de minute.

Ingrediente:

  • 5kg muschi de porc (bucata intreaga)
  • 800g spanac verde
  • 500g foi de placinta
  • 150g cascaval afumat
  • 3 oua
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 1 catel de usturoi
  • 150g unt
  • 50ml ulei
  • Sare, piper

Mod de preparare:

Curatati muschiul de pielite si tendoane, spalati-l, scurgeti-l de apa si stergeti-l cu servetele. Ungeti carnea cu 50g de unt si presarati-o cu sare si piper. Puneti-o intr-o tava, pe hartie de copt, in cuptorul incins, pentru circa 40 de minute.

Intre timp, curatati si spalati spanacul, scurgeti-l de apa si caliti-l 10 minute la foc mic, in ulei, impreuna cu ceapa tocata marunt si morcovul dat pe razatoarea mare.

Amestecati spanacul calit cu cascavalul dat pe razatoarea mare, 2 oua, usturoiul tocat marunt, sare si piper.

Ungeti cu unt foile de placinta si puneti-le una peste alta. Peste acestea intindeti uniform amestecul de spanac. Puneti muschiul de porc copt peste spanac si rulati foile de placinta. Ungeti ruloul astfel format cu ou batut si puneti-l intr-o tava, pe hartie de copt, unsa cu unt. Puneti tava in cuptorul incins pentru 30 de minute, la foc potrivit spre mare.

A se consuma cald.

Ce ziceti, vi se pare o reteta potrivita pentru masa voastra de Craciun?

Articole asemanatoare
COTLETE de porc cu miere si portocale servite cu Feteasca Neagra

Comenteaza acest articol

Reteta pentru Craciun – Muschi de porc cu spanac in foi de placinta

by Madalina Antal   1 min
0